Emma Barremyr

Välkommen in i tältet!

Hej vänner ♥

 

Alltså tältet! Tältet på ett fjäll med en vacker natur som sällskap!

Jag kan inte tänka mig en bättre definition på wellness!

 

 

En sol som skiner, mat som puttrar i köket, fåglar som kvittrar, blommor som blommar, snötäckta berg, ett blått hav och det enda som existerar är nuet. Det här var vår verklighet i Hesteyri, där vi låg på en av de vackraste platserna jag någonsin varit på! Att tälta där var fantastiskt!

En fristad i livet som jag ofta kan tänka tillbaka till och bli varm i själen av ♥

 

Nu tänkte jag bjuda in er i vårt tält för att visa hur vi har det! Jag är lite pedant av mig och även i tältet har var sak sin plats! Ordning och reda ska det vara. Hehe!

 

Så, välkomna in i tältet!

 

IMG_8075

 

Det var så otroligt vackert på den här tältplatsen!

 

IMG_8070

 

Vi har en ganska stor absid i vårt tält där vi förvarar större delen av packningen. Det är himla bra, speciellt om det regnar då det även funkar att laga maten här inne (även om det är lite trångt). Ryggsäckarna lägger vi alltid i regnskyddet för att minimera risken för att packningen ska bli fuktig.

 

IMG_8072

 

Här ser ni vårt lilla fjällskafferi och kök! Det här var vad som fanns kvar efter tre dagar ute till fjälls. En ”frukostpåse”, en ”mellanmålspåse”, en ”tillbehörspåse”, söndagens matpåse och ett gäng riskakor.  

 

IMG_8073

 

Och här sover vi då såklart! Till Island hade vi isolerade uppblåsbara liggunderlag med oss, som var varma och sköna att sova på. Pelle hade en sovsäck med komforttemperatur runt +-0 grader, medan jag hade en för -15 grader. Det var alldeles lagom för mig trots att det låg runt nollan på nätterna. Haha!

I innertältet tar vi alltid med oss saker som kamera och telefoner för att minska risken för fuktskador och i sidfickorna på tältet packar vi alltid med papper, handsprit, kortlek, yatzy, lypsyl, mössa och annat smått och gott som vi kan behöva till kvälls eller på natten.

 

IMG_8090

 

Visst är det mysigt?

Jag är alldeles kär i det här livet och tänker unna mig många, många fler härliga vandringsturer här i livet! Att dessutom få sitta och laga mat som på bilden ovan är en fantastisk lyx som hör till, vilket såklart gör det hela ännu bättre!

 

Här funkar dessutom inga telefoner, så vill ni testa att leva mitt i nuet med det som händer för stunden rekommenderar jag er att ta med er tältet ut i vildmarken!

Njut och ta hand om er!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Hej! Ser verkligen jättemysigt ut 🙂 Vad är det för tält ni har och vad är det ungefär för pris på den?
  Är själv sugen att införskaffa ett tält och det där så väldigt rymligt ut för två personer 🙂
  /Sofia

  1. Per (Emmas sambo)

   Hej
   Tältet är ett Fjällräven, Akka r/s 2. Jag tror inte att det säljs längre men påminner mkt om Akka endurance. Priset är högt på sådana här tält tyvärr och ligger på runt 4000-5000, men om man sköter det så behöver man inte köpa något mer tält sen. Fundera lite på vart och när på året du vill använda det? Vill du inte va ute alla årstider så kommer du ner någon tusenlapp och sen blir de vikten som bestämmer mkt av priset, kom bara ihåg att med tält så får du ofta vad du betalar för 🙂

   Men hoppas du gör slag i saken, det är en fantastisk frihet att sova i tält
   Mvh
   Per

stats