emmabarremyr

Emma Barremyr

Ge dig själv en komplimang!

God morgon mina underbara läsare ♥

Att ta hand om sig själv är det viktigaste uppdraget vi har här i livet. För om vi inte själva gör det, vem ska då göra det? 

Vi skapar själva våra förutsättningar för att må bra, och att ta hand om och vara snäll mot sig själv är liksom en grundpelare i det hela. Våga vara din egen vän, och ta hand om dig som om du vore din egen vän! Visst vet du precis hur du skulle göra? Svårare än så behöver det inte vara!

Tyvärr är det alltför många som tittar på sig själv i spegeln med hat i blicken, trycker ner och tänker elaka saker om det vi ser. Det är inte okej att vara så elak mot någon annan, så varför skulle det vara okej att vara så elak mot sig själv? Det är inte okej, och det finns ingen människa i världen som är värd att få höra dessa saker, så om ni känner er träffade ska ni lyssna nog nu!

Idag vill jag uppmuntra er till att ge er själva en komplimang, eller varför inte flera?! Är det svårt kan du börja med en. När du står framför spegeln vill jag att du tittar dig själv i ögonen och ler till den fina människan du ser framför dig. Ge henne/ honom en komplimang och ta med dig känslan det ger dig ut till dagen du har framför dig!

Du är bra precis som du är vännen ♥

 

DSC_2311

 

Foto: Caroline Dahlén

 

Vad säger du till dig själv? Hur vill du känna dig idag?

Du har möjlighet att påverka, så varför inte ge dig själv den möjligheten?

PS. Det här är en övning ni kan göra varje dag DS.

 

Önskar er en underbar fredag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helst anonym (p.g.a igenkänning)

  Emma!
  Jag skriver denna kommentar både till dig och till en annan bloggerska, Pt-Fia (http://ptfia.metromode.se/) eftersom ni två är mina absoluta favoritbloggerskor och har inspirerat mig enormt. Först vill jag säga- förlåt för en lång kommentar men snälla läs den! Jag skulle uppskatta det så himla mycket!

  Vet du vad jag gjorde imorse? Jag gjorde något jag inte gjort på väldigt länge, men som jag borde göra. Det borde egentligen vara en självklarhet! Tyvärr ser inte verkligheten ut så, inte bara för mig, utan för väldigt många andra människor också. Jag är så stolt över mig själv, att jag gjorde det som jag gjorde- för bara ett par veckor sedan hade jag troligen reagerat helt annorlunda, fast jag vet att det är fel. Men idag- idag så klarade jag det! Bara tanken på att jag klarade det gör mig genast piggare och gladare- jag har ingen ångest utan det känns så himla rätt, som att jag verkligen hjälper kroppen, hjälper mig själv.

  Vad var det jag gjorde då?

  Jo- jag lyssnade på kroppen! Den talade till mig, bad mig- och istället för att ignorera den så som jag gjort så många gånger förr, så lyssnade jag på vad den sa till mig. Planen var en morgonlöptur i det underbara vädret och sedan spendera resten av dagen på stranden med ett par vänner. Men efter att ha vridit mig hela natten, vaknat varannan timme och kallsvettats, knappt sovit en blund och kokt te klockan 01.00 för att mildra den hemska smärtan i halsen som uppstår då jag sväljer- så inser jag att kroppen inte alls vill att jag springer. Träning ska vara till för att stärka kroppen- inte bryta ner den. Så istället för att dödstrött tvingat mig ur sängen och motvilligt sprungit min vanliga runda, så sms:ade jag mina kompisar att jag tyvärr inte kunde komma, satte på en film och försökte somna om ett par timmar.

  Nu känns halsen lika illa och jag är trött och seg- men extremt pigg och glad i huvudet. Jag lyssnade på kroppen! Jag tvingade inte den att träna- för då hade jag inte gjort mig själv gott. Min första tanke var “jag måste träna, man måste vara aktiv varje dag” men jag slog undan tankarna och tänkte” vad hade Emma sagt? Hon hade sagt- “kroppen behöver inte aktivitet om den är sjukt, om det inte känns bra. Då behöver kroppen vila. Särskilt eftersom jag har träningsvärk efter gårdagens pass och eftersom jag alltid annars är så aktiv. Det är okej att vila kroppen när den behöver. Tränar du när du är sjuk så skadar du bara dig själv”.

  Jag vill bara säga TACK Emma! Tack för att du fanns där för mig i mina tankar när jag behövde det som mest. Tack för att du inspirerar till ett hälsosamt liv! Tack för att du finns! TACK! <3

  1. Emma

   Blir så otroligt glad av att höra att du vågade ta hand om dig, och att där och då i stunden ta det beslutet som var bäst för dig! BRA KÄMPAT! Det är precis som du säger okej att vila. Fortsätt ta hand om dig och kom ihåg att du är fantastisk! Hoppas du kryar på dig och får en fin helg! Stor kram till dig <3

stats