Emma Barremyr

Mandelscones

God morgon vänner ♥

Sen vi kom hem från Island har jag sovit mycket längre än vad jag brukar och varit otroligt segstartad på morgonen. Jag vande mig vid den isländska tiden under de två veckorna vi var där – vilket visserligen bara är två timmar efter svensk tid – med de där två timmarna känns faktiskt på morgonen och det är segt att ”vända tillbaka” tycker jag. I helgen har jag tagit långa sovmorgnar och idag fick jag ställa klockan (vilket jag aldrig gör annars eftersom jag är så morgonpigg) för att komma upp i någorlunda tid. Och jag var sååå trött!

Idag drar vardagen igång igen både för mig och Pelle och det känns faktiskt himla skönt! Jag har längtat efter vardagen och att få jobba igen. Visst är det alltid skönt med ett avbrott och slappa dagar, men av någon anledning är det minst lika skönt att komma tillbaka till vardagen efter dessa dagar!

Jag har mycket att göra den här veckan och för att ge mig själv en så bra start som möjligt har jag därför (som alltid) unnat mig en smarrig frukost som idag innehöll nybakade mandelscones med skinka, ost och pizzakrydda/ chévre och jordgubbsmarmelad.

Underbart goda kombinationer som serverades med en nypressad kopp kaffe 

 

IMG_8740 IMG_8741

 

Ingredienser (4 bröd):

1 stor banan

2 ägg

2 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1 msk pofiber

1 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ägg och banan, tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl. Klicka ut fyra bröd på plåten och kör in i ugnen i runt 20 minuter. Servera med ditt favorittillbehör!

 

IMG_8745 IMG_8746

 

En riktigt bra och mättande start på dagen!

Bröden innehåller massa nyttiga fetter samt både protein och fibrer som gör att en håller sig mätt länge. De är goda med pålägg på, men funkar också fint att äta som de är om du t.ex. är på språng eller behöver ta med något snabbt till t.ex. mötet/ föreläsningen som ett mellanmål!

 

Med det önskar jag er alla en fin måndag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats