Emma Barremyr

TISDAG I REYKJAVIK

Hej mina fina läsare ♥

 

Hur mår ni? Berätta vad ni gör om dagarna! Har ni semester eller jobbar ni?

 

Här i Reykjavik är semestermoodet på och det är så himla skönt att vara tillbaka från campinglivet! Sova i tält i alla ära – men det finns ju också flera nackdelar med det. T.ex. det där krångliga med att gå upp och kissa på natten, inte ha någon kudde, folk som pratar och skriker utanför (när en sover på campingplats), ofräscha duschar och allt det där…

Fördelarna är dock fler och de väger såklart upp nackdelarna, men det är just de där lite jobbigare sakerna som gör det så himla skönt att ”komma tillbaka”. Det är som en påminnelse om hur bra en har det egentligen. Efter några nätter i tält uppskattar jag verkligen de där små sakerna som jag annars tar för givet, som att kunna gå upp och kissa utan att behöva lämna en varm sovsäck och dra på massa extra kläder (och på köpet vakna till och bli kall), sova i en mjuk säng och gosa med en skön kudde – ja ni fattar – just det där njuter jag himla mycket av just nu faktiskt!

 

Idag började jag dagen med en morgonpromenad längs havet här i Reykjavik medan Pelle låg kvar i sängen och snarkade (vill ni se bilder från morgonpromenaden så kan ni kolla min instagram – där enheter jag @emmabarremyr). Det var en vacker morgon med både solsken, vindstilla och blå himmel. Sikten utöver västfjordarna och de vackra bergen var därför perfekt och som jag njöt av att strosa där i min ensamhet (för det var inte många andra själar vakna då). En bra start på dagen som sedan fortsatte med grötfrukost tillsammans med Pelle och sen ett besök på World Class Laugar. Ett helt galet stort gym som jag länge sett fram emot att testa. Konditionsparken var något jag aldrig tidigare skådat. Löpbanden hade stora skärmar och vi kunde välja att springa leder i berg och städer runt om i hela världen. 20 minuters uppvärmningsjogg försvann därmed väldigt fort undertiden som jag sprang runt på Nya Zeeland 🙂 Har ni testat liknande löpband? Vi körde sedan ett styrkepass med fokus på ben och mage och jag njöt av att få testa alla roligheter i gymmet! Tjohoo, vilken jättelekpark (på bilden syns bara en liten del av gymmet)!

 

IMG_8602 IMG_8612IMG_8608

 

Dagen fortsatte sedan med en promenad in till stan för lunch på restaurangen Gló som serverar hälsosam vegetarisk/ vegansk/ raw mat. Jag och Pelle tog en varsin raw pizzaslice och sedan fick vi välja till tre olika sallader, och som pricken över i:et fick vi även frökex och hummus till. Så jädrans gott var det! Älskar den här typen av restaurang – som dessutom märkt upp alla rätter med allergier (något som uppskattas väldigt mycket av mig som varken kan äta gluten eller laktos, då slipper jag hålla på att fråga och krångla).

Det fanns också hälsosam raw fika, men vi sparade fikat där tills imorgon och gick istället till fiket tvärs över gatan där jag hade hittat en lakritslatte som jag ville testa!

Lakritslatten var såklart alldeles ljuvlig (vad skulle det annat vara för en lakritsälskare?) och avnjöts tillsammans med en chokladbit med kokoskräm!

Mmmmm 😀

 

IMG_8604 IMG_8606 IMG_8607 IMG_8615

 

Ja den här dagen i Reykjavik har gått fort! Nu ligger vi och vilar lite på hotellet innan vi ska in till stan igen och äta middag! Det blir verkligen fullt fokus på att njuta av all god mat de sista dagarna nu 🙂 Idag har vi bokat bord på Fish Market som jag hört mycket gott om. Magen kurrar redan, så det ska bli underbart med mat igen, hihi!

 

Hoppas att ni får en alldeles ljuvlig tisdagskväll mina vänner 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Johansson

  Hej härliga Emma
  Ni ser ut att ha det så härligt och tar verkligen vara på era dagar!
  Jag har börjat jobba igen efter fyra veckors semester. Mestadels skruttväder.
  Jag längtar tills vi kör igång med PT online igen. Jag behöver det! Jag är inte lika konsekvent som du är 😉
  Jag har haft mycket trubbel med IBS:en i sommar så jag behöver komma i fas med kost och få balansen att infinna sig
  Jag har köpt maskros-extrakt ( Dandelion) får se om det hjälper lite.
  Du lägger upp underbara bilder och det är kul att följa er på resan!
  Kram och ha en fortsatt skön ledighet

  1. Emma

   Söta Linda! Ja det har varit en helt fantastisk semester och jag har så mycket att skriva och berätta om nu när jag kommer hem, hihi 😀 Ser fram emot att få komma hem och jobba också, och möta dig de kommande veckorna nu! Vi ska se till att du får struktur på allt och att magen mår bättre igen 🙂 Ta hand om dig så hörs vi så fort jag är hemma igen! KRAM

 2. Marinda

  Fina Emma! Så gott det ser ut, jag ääääälskar veg/vegansk/raw mat!
  Men svar på dina frågor (som jag uppskattar att du ställer) så är min belgiska kompis här just nu. Min internetkompis faktiskt! Vilket är väldigt roligt. Imorgon ska vi faktiskt till en raw food-restaurang i Köpenhamn vilket vi ser fram emot. Men idag var jag hos min dietist och ska börja utesluta ännu mer mat, vilket är tråkigt. Men allt för att få en lugn mage! 🙂
  KRAM!

  1. Emma

   Ja visst är det underbart med den sortens mat 😀 Tyvärr är inte min mage lika glad i det, men jag får göra undantag ibland! Vad roligt med en internetkompis på besök, hoppas att ni får helt underbara dagar tillsammans och att du även får en lugn och snäll mage! Ta hand om dig och njut fina du! Kram

stats