Emma Barremyr

Vandring längs med havet!

Hej vänner ♥

Idag hade vi planer på att ta en dagsutflykt till Borgarfjörður över dagen för att gå en fin vandringsled i de massiva bergen som reser sig från havet där (googla ska ni få se). Vi hade hoppats på att vädret ändå skulle bli bättre än vad väderleksrapporterna visade. Nu blev det inte så, utan vi vaknade upp till en jämngrå värld och ska jag vara ärlig har jag ingen aning om hur det ser ut här i Vopnafjörður för det har varit så dimmigt sedan vi anlände igår att vi inte ser många meter framför oss.

Trots regn och dimma ville vi ändå komma ut en sväng och när vi blev rekommenderade en tur längs havet lite längre norr över tog vi bilen och for dit. Lyckligtvis var inte dimman alls lika tjock där uppe och under tiden vi gick leden, som inte tog mer än någon timme, höll regnet faktiskt upp och det blev en riktigt fin tur!

Jag vågade inte ta med mig systemkameran ut idag på grund av regnet, så det blir därför några bilder från iphonen!

 

8-14

 

Jag gillar verkligen havet! När jag tittar ut över det känns det som om jag tittar mot oändligheten, och det är skönt att vila ögonen på. En ny upplevelse under den här resan har varit att få vandra med just havsutsikt, vilket jag aldrig gjort tidigare. Samtidigt som vi haft de vackra snöklädda bergen och de fina utsikterna utöver vackra gröna dalar har även det blåa havet funnits där. Det har varit så otroligt härligt att få se så mycket vackert på en och samma gång! Alla fina färger ger en så vacker kontrast!

Men idag var inte havet speciellt blått, utan grått mötte grått och den friska hårda vinden sköt på oss bakifrån! Men medvind är ju aldrig fel 😀

Halvvägs längs leden stötte vi på ett litet problem då vi förmodligen gick rakt in i ett fågelbo. Fråga mig inte vad det var för fåglar, men stora var de och även om de inte gick till attack skrek de hotfullt och cirkulerade precis ovanför oss! Det var så hemskt och jag var så rädd att jag bara ville gråta, usch! Men vi klarade oss fint, och även om det blev en liten omväg (vi tordes inte gå längre där, utan gick en cirkel runt där de började cirkulera över oss) så var det skönt att bli av med dem!

Utöver incidenten med fåglarna var det en fridfull och härlig led att vandra 😀

 

2-62 4-17 4-18 6-13 6-14 8-13

Och hörrni! Det här med att få dricka ur en fjällbäck är något av det bästa som finns! Det iskalla vattnet är så gott och för mig är detta livets dryck. Så naturligt som det bara kan bli ♥

När vi kom tillbaka till bilen satte vi upp köket och lagade lunch, currygryta med ris, lax och cashewnötter. Vi hade som sagt klarat oss fint utan regn på hela vandringsturen och tack vare att vi hela tiden rörde på oss lyckades vi hålla värmen. Men så fort vi stod stilla blev det otroligt kallt. Det är inte mer än 5 grader här, men den hårda vinden ger en mycket större kyleffekt så det är verkligen svårt att hålla sig riktigt varm. Vi åt därför lunchen i bilen samtidigt som regnet började ösa ner igen och smattra hårdare och hårdare mot bilen. Just i den stunden kändes det himla fint att veta att vi har både bil och hotell just nu, att inte behöva vara blöta och kalla när vi lägger oss ikväll. Ni vet – små saker att vara tacksam för 🙂

 

10-7

 

Nu sitter vi inne på ett café här i den lilla byn och njuter av att få vara inomhus igen. Här serverar de den godaste cappuccinon jag någonsin smakat och till den en liten bit god choklad och ett par kokostoppar! Finfin eftermiddagsfika som smakar extra bra efter ett par timmar utomhus!

 

IMG_5930

 

Nu är klockan snart tre här (vi är två timmar efter er) och om en timme öppnar gymmet uppe i sporthallen. Vi tänkte ta oss en tur dit och styrketräna lite innan middagen ikväll får att få till en aktivitet till idag. Sen blir det nog en tidig kväll för oss eftersom vi imorgon bitti åker vidare söderöver till Höfn så tidigt som möjligt! Fyra nätter till i tältet väntar innan vi landar på hotell i Reykjavik de sista dygnen 🙂

 

Hoppas ni alla har en fin onsdag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. E

  Hej Emma! Tänkte först skriva att du driver en otroligt inspirerande och välmående blogg som får en att må bra! Du skriver så vettigt och efter år av mathets så är jag glad att jag hittade din blogg, det var som ett uppvaknande! Så evigt tacksam 🙂

  Nu har jag en fråga med.. Det är så att jag ska hajka på Island i 4 dagar nu i mitten av augusti och jag har aldrig gett mig ut på en hajk i längre än en dag. Jag undrar vad ni packar med er när ni ger er ut? Vad det viktigaste är att tänka på? Några tips längs vägen? 🙂

  Tack för svar!
  /E

  1. Emma

   Vad roligt att höra, TACK! Det gör mig verkligen varm att läsa dina dina ord. KRAM <3

   Angående vandringstips så gjorde jag ett sådant inlägg för ett tag sen, så jag länkar dig vidare dit så kan du kika på det 🙂 Hoppas du får helt underbara dagar här uppe! Ett tips är att ta med riktigt varma kläder (en dunjacka är sköna at ha) och även bra regnkläder (det regnar mycket här) 🙂

   http://ptbyemma.se/blog/2015/02/forberedelser-infor-en-vandringsresa/

   Kram!

  1. Emma

   Ja trots dåligt väder så har det varit så himla fint och så mycket vacker natur att jag är helt tagen, svårt att ta in allt vackert 🙂

stats