emmabarremyr

Emma Barremyr

Kvällsrutiner

Hej vänner ♥

För ett tag sen pratade vi morgonrutiner här på bloggen! 

Vi pratade om hur viktigt det är att ge oss själva förutsättningar för att må bra och att vi ska göra sånt som vi mår bra av. En morgonpromenad är t.ex. något som jag mår värdigt bra av, men som någon annan kanske inte alls mår lika bra av. För hen kanske en kvällspromenad ger mer välmående och då är det just en kvällspromenad hen ska ta, och jag ska ta morgonpromenad.

Du kan läsa inlägget om morgonrutiner här!

Nu tänkte jag att vi ska prata lite kvällsrutiner! Se det som inspiration. Detta är inget du behöver efterlikna, utan jag vill att du funderar på vad just DU mår bra av och hur du skulle vilja avsluta dina dagar.

För mig ser kvällarna väldigt olika ut beroende på om jag är hemma eller inte, men är jag hemma så ser de ganska snarlika ut, och då är rutinerna ungefär såhär:

 

 • KVÄLLSFIKA!

Ett par timmar innan läggdags brukar jag ta en tekopp och något slags kvällsfika till. Det kan vara allt från en frukt till en smörgås beroende på hur hungrig jag är och hur sent vi ätit middagen. Under tiden som jag kvällsfikar brukar jag se på nyheterna eller någon serie, det är sällan jag kollar på något tv-program.

Efter fikat avslutar jag med att skriva i min Daily Greatness Journal. Den skriver jag också i varje morgon och på kvällen liksom avslutar jag dagen och funderar på vad som varit bra, vad som varit mindre bra och hur jag kan tänka för att utvecklas/ göra saker annorlunda tills nästa gång.

 

IMG_7416

 

 • SPIKMATTAN!

Alltså att ligga på spikmattan, det MÅSTE jag göra innan jag ska sova. Jag tar med mig den var jag än åker eftersom jag upplever att jag blir så avslappnad och sover bättre efter att jag legat på den! Har jag tid kan jag ligga i upp till 45 minuter, annars så kan det bli mellan 10-20 minuter om jag är väldigt trött eller om jag ska upp tidigt och behöver sova.

 

IMG_7406

 

 • LÄSA!

Den första kvarten på spikmattan brukar jag läsa ett kapitel ur boken som jag har på gång! Ögonen blir trötta och tankarna  får fokus på något annat än dagen som varit vilket brukar vara skönt och avslappnande. Sophies historia läste jag under våren, den rekommenderas!

 

IMG_7409

 

 • SOVMASK!

Sovmasken är också ett måste för att jag ska sova gott nu under det ljusa halvåret! Efter att jag läst en stund brukar jag släcka lampan och sätta på mig sovmasken. Jag ligger forfarande på spikmattan och brukar då ha Pelle som håller om mig under tiden som vi pratar om allt mellan himmel och jord. Det är mysigaste stunden på dagen ♥

 

IMG_7417

 

Sen tar jag bort spikmattan och brukar somna ganska snabbt! Rutinerna skapar verkligen bra förutsättningar för god nattsömn och jag rekommenderar er alla att hitta rutiner som ni mår bra av 🙂

 

Kanske har du redan kvällsrutiner?

Berätta gärna och inspirera oss andra!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ann-Christine Reimer

  Jag läste en annan bok av Jojo Moyes förra sommaren. Handlade om en kille i rullstol som ville ta livet av sig. Första kvällen läste jag till kl 02.22 minns jag. Det var väl inte så himla smart, men jag kunde inte sluta läsa!!

 2. Ann-Christine Reimer

  Två MÅSTEN!
  Spikmattan tar jag också alltid med mig vart än jag åker. Jag har tagit bort vadderingen – tar onödigt med plats. Behövs ju inte heller för oftast har man den i sängen och där är det ändå mjukt. Mattan har rest med mig över halva jorden vid det här laget. Jag brukar ta fram den om jag vaknar vid 4-tiden och inte kan somna om. Då tar det typ 30 sekunder så somnar jag som en stock. Nu har jag t o m lärt mig att ligga på sidan på den. Skinnet är ju tunnare där, men jag sover som en stock ändå.
  Sovmasken!!!! Det är katastrof om jag skulle missa den i packningen. Jag haft sovmask sedan jag åkte till Bangkok första gången och det var 1994 tror jag. Jag fick en på planet och sedan dess är jag fast med den – fast just DEN är ju utsliten sedan länge. Just nu har jag en som är formpressad kan man kalla det. Har fått den via Scandic Hotels. Suverän. Ser ut som en BH tycker min syster. Jag använder sovmask året runt. Även när det är vinter och mörkt ute. Det har hänt att jag glömt den när jag åkt bort. Hysteriskt letande uppstår då. Har jag GLÖMT sovmasken?!! En t-shirt över huvudet funkar INTE lika bra 🙁

 3. Gabriella

  Kvällsfikat är superviktigt för mig också. Jag kan aldrig somna utan min skål med turkisk yoghurt, god topping och en kopp te. De gånger jag ätit sen middag och tänkt att jag håller mig mätt har slutat med att jag får gå upp på natten och äta yoghurt haha 🙂

  1. Emma

   Ja kroppen vänjer sig fort vid saker och ting 🙂 Tur att kvällsfikat är så mysigt, det är ingen dum vana alltså 😛

 4. Josefine

  Superbra inlägg som fick mig att tänka till. Läste även inlägget om morgonrutiner, då jag har missat det, och nu ska jag verkligen fundera över vilka rutiner som kan passa in i mitt liv. Vad är det som är bra med den här morgondrinken från Renée Voltaire?

  1. Emma

   Bra att du tog till dig och att du funderar på vad du mår bra av 🙂 Angående den gröna drinken så håller den min mage igång, samt att den innehåller massa nyttigheter i form av vitaminer, mineraler och antioxidanter! En fin start på dagen med andra ord 🙂

 5. Alexandra

  Har lite liknande rutiner som du! 🙂 Ser till att lägga undan mobil och dator 1-2 timmar innan läggdags och landar sedan på spikmattan i sängen 20-30 minuter innan jag somnar. Samtidigt läser jag, lyssnar på Mindfulness-appen eller bara ligger och slappar! Så skönt 🙂

stats