emmabarremyr

Emma Barremyr

Helgen från @emmabarremyr

God morgon vänner ♥

I fredags gick jag på “semester” och nu, fem veckor framöver är det bara jag, bloggen, några PT-onlinekunder och sommaren! Det känns fantastiskt härligt, och även om jag inte kommer ha semester fullt ut är jag så tacksam att jag kan plocka med mig en del av jobbet till sommarstugan, mina föräldrar, Island eller vart jag nu befinner mig! Det är en frihet som jag jobbat för under många år!

Semestern började med en ytterst lugn helg efter en intensiv jobbvecka med en lång to-do-lista som betats av. I fredags hade jag en dragen älg i ugnen under eftermiddagen som vi sedan använde som fyllning i glutenfria tacobröd tillsammans med grönsaker och turkisk yoghurt. Fredagsmiddag alltså! Vi åt länge, pratade om allt mellan himmel och jord, skålade i blåbärsvatten och bara njöt av fredagskänslan och lugnet! Sen poppade vi popcorn och satte på en film som avslut på dagen. Välbehövligt!

Lördagen bjöd på sovmorgon! En slapp start med en varsin bok framför näsan i sängen, långfrukost i soffan, en långpromenad i skogen och sedan en eftermiddag hemma med lite matfix inför Island. Sen passade jag på att städa balkongen och gick en sväng längs älven för att plocka lite smörblommor, som meditation ♥ Lördagsmiddagen blev paella och sen avslutade vi dagen med en runda minigolf ute på Hammarö och ytterligare en filmkväll med choklad och en tekopp hemma i soffan!

Söndagen ägnades precis som lördagen åt en lugn morgon hemma följt av ett träningspass på STC. Jag försöker styrketräna benen minst en gång i veckan nu inför Island eftersom jag annars är så dålig på att köra benstyrka (kan hända typ en gång i månaden… om ens det, hehe). Styrketräningen fungerar som prehab inför den belastningen benen kommer utsättas för under den långa vandringen vi ska göra, och jag har varit riktigt duktig den senaste månaden nu 🙂

Söndagseftermiddagen ägnades åt en shoppingrunda med lite kompletteringshandling inför Island. Det är mycket förberedelser och eftersom det bara är två veckor tills vi åker nu försöker vi få allt klart så att vi kan njuta av lite semester också (iallafall jag, Pelle jobbar fortfarande). Vi fortsatte sedan söndagskvällen med en utrensning av garderoberna (vi flyttar vi om två månader och då ska vi inte släpa med massa onödigt skräp), vilket var SÅ SKÖNT! Jag älskar att få rensa ut, slänga bort och få ordning. Känslan efteråt är obeskrivlig och jag somnade sedan riktigt gott!

Kändes som om jag knappt gjort något alls den här helgen, men inser nu när jag skriver om den att den kanske inte alls var sådär lugn som jag först trodde. När jag ser tillbaka på den så känns det som en väldigt bra och fin helg, trots att jag inte gjorde något speciellt! En bra start på semestern helt enkelt 🙂

 

8-12

 

Fredagsmiddagen bestod av dragen älg i tacobröd med grönsaker och turkisk yoghurt!

 

2-56

 

Att plocka blommar i solen är en härlig form av meditation och medveten närvaro ♥

 

4-15

 

Efter träningen bakade jag kesobröd till söndagslunch. Dessa toppades med ost och skinka/ ost och marmelad och avnjöts tillsammans med en dryck från NOA Relaxation. En fin stund i solen ♥

Kesobrödet hittar du recept på här!

 

6-11

 

Sönagsfika är standard hos oss! Till eftermiddagen överraskade jag Pelle med en låda kaffetryfflar från Bianca (världens godaste tryfflar) och en varsin skål med keso och banan- och jordnössmörskräm + kaffe/ te! Mums 🙂

 

Bilderna är tagna från min instagram där jag heter @emmabarremyr om du vill följa! Uppdateringarna kommer komma oftare där än på bloggen i sommar 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Assarsson

  Låter som en underbar helg Emma 🙂

  Jag bakar bröd typ varje dag, förgyller ju tillvaron 🙂
  Sitter och mumsar mackor nu, en sådär härligt enkel och god sommarlunch 🙂
  Kesobrödet du tipsar om låter supernajs!!

 2. Rebecka

  Hallå där Emma! Vilken härlig helg du verkar ha haft! Jag har följt och läst dig och din blogg i några år nu och vill bara säga att du gör ett alldeles oerhört bra jobb! Jag undrar om du någonsin har funderat på att starta en podcast, antingen själv eller tillsammans med någon likasinnad? Självklart förstår jag om du har fullt upp med allt annat, men det hade ändå varit roligt att höra dina tankar kring det? Jag tror att din historia, din glädje till livet, din tränings- och hälsopassion och såklart din fina persona skulle kunna inspirera så mycket till andra människor (inte för att du inte redan gör det via bloggen, men jag hoppas att du förstår vad jag menar). Ha en bra vecka och ta hand om dig! Kram Rebecka.

  1. Emma

   Hej Rebecka! Vad glad jag blir av din kommentar, den värmer ända in i själen 🙂 Vad gäller din fråga om podcast så är det inget jag planerar att starta inom den närmsta tiden. Jag är egentligen väldigt blyg och blir snabbt obekväm när jag pratar inför människor.. har aldrig gillat att stå i centrum och ha allas uppmärksamhet på mig. Med bloggen känns det lättare, inte lika mycket prestation utan bara texter som kommer från hjärtat och som jag kan skriva i lugn och ro. Kan ändå bli glad av en fråga som din då det känns som att du tror på mig och kanske får jag en dag modet till mig att starta en podcast, men tills vidare kör jag på bloggen enbart 🙂 Ta hand om dig och ha en underbar sommar! Kram <3

stats