emmabarremyr

Emma Barremyr

Kycklingpizza

Hej vänner ♥

Jag tänkte ge er ett härligt fredagstips till helgens middag! En smarrig kycklingpizza att ställa fram på bordet som sedan kan avnjutas i lugn och ro med helgkänslan i kroppen! Finns det något bättre? Det är grillsäsong, men varför inte bryta av med en god hemlagad pizza en kväll?

Kycklingpizzan har jag gjort här hemma ett par gånger de senaste veckorna och det är min nya favoritpizza!

Jag kryddar kycklingfärs med curry och kycklingfond och toppar sedan pizzan med tomatsås, kycklingfärs, bananer, jordnötter och ost! Rena drömmen om ni frågar mig 😀

Just banan, curry och jordnötter är en himla fin kombination och som passar väldigt bra till just kyckling!

IMG_6836 IMG_6838

 

Ingredienser (2-4 personer):

500 gram kycklingfärs

1 msk kycklingfond

2 tsk curry

salt och peppar

100 gram prästost

1 banan

1 näve ruccolasallad

1 näve salta jordnötter

pizzakrydda

kokosolja

2 dl passerade tomater

Sätt ugnen på 250 grader. Bryn kycklingfärsen i kokosolja, häll på kycklingfond och krydda med curry, salt och peppar. Smeta ut passerade tomater på pizzabotten som du förberett och fortsätt att toppa med kycklingfärs, skivade bananer, ruccola, ost och pizzakrydda. Grädda i ugnen i 10-12 minuter, ta ut och toppa med jordnötter. Servera med en sallad!

Ät och njut!

 

Recept på svingod glutenfri pizzabotten hittar du här!

 

IMG_6843 IMG_6846

 

TADAAA!

Världens godaste pizza!

 

Pizzan är också himla god att äta kall och passar därför utmärkt som picknickmat en dag på stranden! Ett tips är att göra dubbel sats och frysa in några bitar att plocka fram vid behov!

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra

  Hej Emma!
  Jag har under några månader tränat väldigt bra enligt mig själv med varierande träningspass (med fokus på löpning då jag ska springa halvmaran i september) och tid till vila. Sen åkte jag iväg till USA i början på juni i lite mer än 2v där träning uteblev helt (förutom långa promenader dagligen) och när jag sedan kom hem var min träningsmotivation helt som bortblåst.
  Jag har försökt få tillbaka den men jag förstår inte riktigt var den tagit vägen. Har t.om tagit mig till gymmet (som ska vara den svåra delen) men trots det varit så omotiverad att jag gått hem efter 10 min. Jag är helt med på noterna om att man ibland kan komma in i dessa perioder då träning känns mer eller mindre roligt men känner mig trots det stressad då jag snart ska springa halvmaraton och då MÅSTE jag träna inför den.
  Har du några tips på hur man får tillbaka sin motivation? Brukar du hamna i dessa svackor ibland? Om ja, har det pågått såhär länge som över 2 veckor för dig med? Om du har tagit upp detta tidigare kan du bara länka till de (har försökt leta själv).

  Tack, du är bäst!!

 2. Linda Assarsson

  Universalmixen från Urtekram är sååå bra att baka med!! Använder den i min pizzadeg också och det blir ju såå bra 🙂

  Kombon curry, jordnötter och banan har jag aldrig testat..
  Tänker att det och grillade quornbitar skulle platsa bra på en veggiemiddag 🙂

  Min favoritpizza kan ni se här:
  http://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/enkel-pizza.html

  Jag blir lika glad varje gång jag kikar in här på din blogg Emma!! Du är såå inspirerande!!!

  Trevlig helg!!

stats