Emma Barremyr

Glutenfri PIZZA

Hej vänner ♥

Igår gjorde vi en himla god glutenfri pizza till middag!

Jag har fått testa på några nya produkter från Urtekrams glutenfria serie och är positivt överraskad! Toppen är också att det följer med spännande recept på förpackningarna att testa!

Det blev ju perfekt till gårdagens pizza!

Universalbakmixen som jag använde mig av innehåller fullkornsrismjöl, rismjöl, teffmjöl, majsgryn och psylliumhusk, och på baksidan av förpackningen hittade jag receptet till min pizzabotten.

IMG_5373 IMG_5374

 

Ingredienser (2 personer):

  • 2 dl ljummet vatten
  • 150 gram universalbakmix
  • 1 tsk havssalt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret. Höj värmen i ugnen till 250 grader, ägg på fyllning och grädda sedan ytterligare 10-12 minuter.

Jag gjorde en tomatsås till pizzan på passerade tomater, pesto och tomatpuré och öste sedan på med mozzarella, hackad ananas, skivade tomater och pizzakrydda. När pizzan kom ur ugnen åkte ett par nävar ruccola och parmaskinka på!

Det blev gööööörmumsigt 😀

 

IMG_5383IMG_5385

 

 

Blev ni pizzasugna nu? 😀

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannah

    Men Emma gör en kok bok vettja !!! Du har så många bra idéer, jag sitter och dreglar för jag blir så hungrig och sugen på att testa alla recept ja ser som du gör ??..:) 🙂

stats