Emma Barremyr

Lammfärsbiffar i kokossås

Hej mina fina underbara läsare ♥

Jag har hittat en ny middagsfavorit, som efter första tuggan tog mig till mathimlen!!!

L A M M F Ä R S B I F F A R  I  K O K O S S Å S !

Alltså jag DÖÖÖÖÖR vad gott!

Lammkött är något vi sällan äter, typ aldrig här hemma. Vi har så mycket ko- och älgkött att vi inte hinner med att äta annat. Men jag gillar lammkött, och det är nästan alltid det jag äter när jag är ute på restaurang. Jag minns när jag åt det för första gången, det var i Nya Zeeland där maorierna som vi bodde hos en natt hade gjort storkok på lamm. Det är sånt där klart minne från en av de gångerna jag tänkt att ”det här är det godaste jag någonsin ätit”. Jag minns att det serverades pumpa och vitlöksbröd till och att jag hade kommit så långt i min resa ur ätstörningen att jag verkligen njöt av att äta mig riktigt mätt på god mat!

Nu har jag alltså för första gången testat att laga till lamm här hemma. Receptet kan jag inte ta på mig någon cred för då jag hittade det på ibsmat.se och sedan nästan följde det till punkt och pricka! Är så glad att jag hittade den receptsidan, där alla recept är baserade på FODMAP-behandlingen!

IMG_5901 IMG_5903

 

Ingredienser (4 personer):

500 gram ekologisk lammfärs

1 ägg

2 msk majsströbröd (jag använde detta)

1 dl vatten

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

400 gram kokosmjölk

1 msk riven ingefära

1/2 msk citronsaft

1/2 tsk salt

2 nypor chiliflakes

majsstärkelse till redning

kokosolja till stekning

Blanda lammfärs, ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå en stund och forma sedan till 8 stora biffar och stek i kokosolja tills de får fin färg på båda sidor. Häll därefter alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Lägg i biffarna och koka cirka 5 minuter tills biffarna är klara. Red eventuellt såsen med lite majsstärkelse. Servera med kokt hirs och sallad!

 

IMG_5905

 

Denna rätt fungerar alltså utmärkt till dig som har IBS eller följer kostbehandlingen FODMAP. Den är snäll mot magen och ger en behaglig mättnadskänsla!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Hej! Jag håller också på med FODMAP och jag tycker att det vore kul att se hur du äter en vanlig dag, nu under elimineringen 🙂

stats