Emma Barremyr

Resetips Thailand!

FRÅGA:

Du har ju rest runt både i Thailand och Nya Zeeland, om du inte redan har skrivit ett tips-inlägg om att resa där skulle det vara väldigt uppstattat! 😀 Jag och min pojkvän har länge drömt om att göra en längre resa och nu har vi bestämt oss för att göra det inom ett par år. Asien eller Australien/Nya Zeeland ligger på vår topplista av ställen vi skulle vilja resa. Skulle vara roligt med lite tips av någon som rest runt där 🙂

 

SVAR:

Vilket rolig fråga! Jag älskar att prata resor, inspirera, inspireras och diskutera om fantastiska platser att besöka och roliga saker att hitta på.

Det roliga är att det är ju just den här kombinationen jag och Pelle kommer göra nästa år. Två veckor i Thailand som sedan följs av fyra veckor i Nya Zeeland. Det är äntligen bokat och klart nu. Det blev en husbil till Nya Zeeland och vi håller just nu på att planera resrutten, eller ja, spåna på en plan iallafall – det är ju ett tag kvar! Jag har tidigare varit i både Thailand och Nya Zeeland, men även Australien, Fiji, Bali och Malaysia som ligger där borta och jag kan säga att det finns så mycket fint att se och uppleva där.

Vi börjar med Thailand. När jag reste runt i där för 5 år sedan besökte jag Chang Mai, Bangkok, Koh Tao, Koh Phangan, Phiphi island, Phuket och Krabi. Det var smidit att resa runt och bussar/ tåg/ båtar går överallt! En av de bästa sakerna som jag gjorde när jag reste runt där var att ta nattåget upp till Chang Mai, som ligger i norra Thailand. Att åka nattåget var i sig en upplevelse. Vi lämnade Bangkok på kvällen, kröp in i små sovhytter och anlände sedan i Chang Mai tidigt på morgonen redo för att upptäcka den mysiga lilla staden. Jag gjorde sedan en vandringstur där uppe som var helt otrolig (läs om den här, ursäkta svengelskan och mitt fjortisspårk, det där var läääänge sen, haha), och som jag verkligen rekommenderar. Mitt andra favoritställe i Thailand var Koh Tao som är en fantastisk liten ö med massa dykskolor och bra dykvatten. Ständerna är också fina och maten fantastisk god (fast det är den ju överallt i Thailand). Vill ni gå dykskola, eller bara göra ett engångsdyk med instruktör ska ni göra det här, och det är även fint att snorkla! Koh Phangan och Phuket var två ställen som jag inte var lika förtjust i. Den förstnämnda är partyön i Thailand som aldrig sover, så den som vill festa ordentligt och inte sova ska åka dit 🙂 Phuket är otroligt turistigt (och dyrt jämför med övriga Thailand). Det är otroligt fina stränder där, men personligen så gillade jag öarna mer. Phiphi island var ett paradis som backpacker – lagom lugnt och skönt men ändå med möjlighet till party för den som önskar det. Det finns otroligt fina öar, ständer och dykställen runtomkring Phiphi som det går att göra härliga dagsturer till. Maya bay och bamboo island må vara tursitställen, men de är väl värda ett besök med tanke på hur vackert det är (googla)! Krabi var ett väldigt lugnt ställe, men också otroligt fint! Det som är med Thailand är ju att det spelar ingen roll vart du åker, de fina, vita paradisstränderna finns överallt! Krabi är perfekt att åka till som par, jag minns att jag tänkte på det som ett väldigt romantiskt ställe som jag ville åka tillbaka till när jag hade en pojkvän eller var pensionär 🙂

Bangkok är huvudstaden i Thailand där det också finns mycket att göra. Jag besökte en floating market (sååå turistigt, men ändå mysigt), åkte båt längs floden, shoppade på olika marknader och i de stora shoppingcentren MBK och Siam paragonKoh San Road är en mysig gata där de flesta backpackers håller till. Om dagarna är gatan ganska lugn, men på kvällarna väcks den till liv och förvandlas till en livlig gata med massa rullande matstånd, mysiga uteserveringar och andra stånd med allt en kan tänka sig. Jag vet att jag tyckte att det var så himla mysigt att gå runt där, äta från stånden, ta en massage och bara njuta av allt som hände runtomkring mig. Allt är så billigt! Jag bodde på en parallellgata till Koh San Road med pool på taket, vilket var uppskattat efter aktiva dagar i stan – kan vara ett tips om ni ska till Bangkok. Det var otroligt skönt att komma till hotellet och ta ett kvällsdopp i poolen!

De gånger som jag varit i Thailand har jag verkligen fått en positiv upplevelse av lokalbefolkningen och alla är oftast väldigt trevliga och hjälpsamma. Sen går det inte fort i Thailand, det är sällan bussar kommer i tid och det var ofta långa väntetider och dåligt med information när jag reste mellan olika platser. Men allt ordnar sig alltid och det är det som är så underbart med Thailand. No stress liksom 😀 Sen kan det ju ha hänt en del sedan jag var där sist, vilket är fyra år sedan nu!

Och sen ska vi inte glömma att tala om den goda maten i Thailand. Färsk frukt, grytor med kokosmjölk, heta smaker, bananpannkakor, omeletter, pad thai, nygrillad fisk och härliga buffér! Alltså jag dreglar bara av att tänka på det!

När vi åker dit över jul och nyår nu ska vi till ön Koh Chang där vi kommer tillbringa tio dagar för att sedan avsluta med nyårsfirande i Bangkok innan jag och Pelle åker vidare ner till Nya Zeeland. Inte mycket rundresande, men en ny ö att upptäcka och en ny plats för nyårsfirande! Vi tänkte försöka få plats på någon takrestaurang och fira nyår på 😀 Någon som har något tips?

P1070436IMG_3927 IMG_4012 IMG_3887 IMG_3893 IMG_3948P1070499P1070617P1070272P1070291P1080020P1070826P1080001P1080133

 

En fortsättning på inlägget och med information om Nya Zeeland, Bali, Fiji och Australien kommer inom kort…..

 

Har ni några härliga Thailandstips att dela med er av?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Vi bodde längst uppe i en svit på pathumwan princess, granne med MBK och en fantastiskt terass med utsikt över Bangkok. Rekommenderas!

  2. Sofia

    Jättekul inlägg, kul med reseinspiration! Jag funderar runt lite på att åka och jobba i Australien och sen backpacka i Australien/Nya Zeeland eller länder i Sydasien. Så jag är nyfiken på om du vill berätta lite mer om själva backpacking-livet? Bodde du mest på hostels och hur var det? Reste du på egen hand eller hade du en resekompis? Jag har nämligen inga vänner att åka med och vet inte riktigt om jag vågar ta steget att försöka hitta en resekompis via internet att åka med… Drömmer om att resa men känner just nu att jag inte riktigt vågar för jag har inte så bra självkänsla så jag tänker mest att varför skulle jag vara stark nog att våga fullfölja en dröm när så mycket kan gå snett? Att det bara är en viss kategori av människa som åker på backpackingresor/jobbari Australien och att jag inte tillhör dem. Men jag tror man kan växa så mycket på att resa, upplevde du att du växte mycket som person när du backpackade? Vore jättekul om du har tid och lust att svara!

    1. Emma

      Vad roligt att du gillade det! Jag tar upp din fråga i ett inlägg 🙂 Ha en trevlig helg så länge!

    1. Emma

      Vad roligt att du gillade det 🙂 Blir själv också väldigt ressugen!!! Vill oka NU jag med 🙂 Hoppas du får en fin helg! Kram

stats