Emma Barremyr

Fröknäcke med quinoa

 

IMG_5630

 

God morgon alla fina läsare ♥

Hur mår ni?

Jag hoppas att ni haft en fin helg och att ni fått vara ute i solen och njuta riktigt mycket! Här i Karlstad hade vi ett fantastiskt vårväder igår som piggade upp ordentligt. Söndagen började himla bra för min del med en mysig frukost följt av ett gympass och solen som värmde. Men magen har krånglat mycket senaste veckan och under eftermiddagen igår blev jag sängliggandes och tog mig inte ens iväg på meditationen. Jag hatar att ligga inne när solen strålar utanför, men vad ska jag göra liksom? Vila med en bok i handen fick duga 🙂

På lördagskvällen satt jag och kikade igenom instagramflödet och fick där se ett recept på fröknäcke hos Aliceaugusta som jag blev så sugen på att testa. Och det fina med fröknäcke är ju att det är så otroligt enkelt att göra. Så trots lördag kväll sprang jag ut i köket och slängde ihop en skål med ingredienser till fröknäcke och sköt in i ugnen någon timme.

Vips hade vi nybakat knäckebröd till söndagsfrukosten!

 

IMG_5635 IMG_5634

 

Ingredienser:

 • 1 dl linfrön
 • 1/2 dl chiafrö
 • 3 dl blandade frön (jag tog 1 dl av vardera sesam, pumpa och solros)
 • 1/2 dl okokt quinoa, koka enligt anvisning på paketet (jag använde svart quinoa)
 • 3 dl kokande vatten
 • 3 msk rapsolja
 • 1 nypa salt, och eventuellt lite flingsalt till topping

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå och svälla i 15 minuter. Kavla sedan ut mellan två bakplåtspapper och skåra eventuellt för att underlätta isärbrytningen. Grädda i 60-90 minuter tills brödet är torrt och knaprigt. Öppna gärna då och då för att släppa ut lite fukt från ugnen. Ta ut, låt svalna och bryt sedan bitar!

 

IMG_5632

 

Och det där fröknäcket fick även agera måndagsfrukost! Tillsammans med mosad avokado, kokt ägg och örtsalt + kaffe såklart!

Vilken bra start!

 

Hur startar ni eran måndag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isabell

  hej finaste Emma! först och främst vill jag tacka dig för en fantastisk blogg och för att du varje dag ger mig motivation till att kämpa emot mina ätstörningar och inspirerar mig till att leva hälsosammare och bli lyckligare!
  jag har en liten fråga:
  min vardag är väldigt stressig jag börjar dagen kl 5 och pendlar till skolan, jag går på gymnasiet i en stad långt hemifrån. ofta brukar jag ha aktiviteter direkt efter skolan. t.ex. idag då jag leder barnbalettkurser 20 min efter att skolan slutat och under den tiden måste jag ta mig från skolan till danslokalen. kurserna varar i 3 timmar så då är jag inte hemma innan halv nio. jag har jättemycket problem med vad jag ska äta innan, för jag har ingen paus och alltså ingen matro, men jag kan inte hoppa över att äta för då blir det ett stort hål mellan lunch och kvällsmat!
  oftast blir det att jag slänger i mig en macka på bussen, men det mår jag egentligen inte bra av!

  så jag undrade helt enkelt om du har något tips på vad jag kan äta som mellis och hur jag skulle kunna lägga upp det för att inte behöva kasta i mig maten och bli så uppblåst i magen… :/

  tack igen för ett fantastiskt engagemang och all inspiration
  KRAM <3

  1. Emma

   Hej fina Isabell 🙂 Tack så himla mycket för dina fina ord, de värmer verkligen <3

   Jag förstår att det är stressigt för dig att få i dig mat, och därför komne planeringen vara viktig för dig så att du får i dig näringen du behöver! Jag har tidigare gjort ett inlägg med mellanmål/ frukost på språng. Där finns lite länkade inlägg till bra saker som du kan äta till mellanmål och kanske till frukost när du pendlar till skolan 🙂

   http://ptbyemma.se/blog/2013/05/lasarfraga-frukost-on-the-go/

   Lycka till och kämpa på! Du är fantastisk! Stor kram

 2. Linda Orre

  Detta bröd måste jag prova 😛
  en lugn slö start på måndagen efter en underbar helg med mycket Zumba och melodifestivalmys ihop med mamma och systerdottern. Har blivit tradition med det varje år.tjejen börjar prata om det redan innan jul 🙂

  1. Emma

   Ja gör det! Var så himla gott 😀 Vilken härlig start på veckan! Och mellomys låter ju som en mysig tradition 🙂

 3. Ann-Christine Reimer

  Morgonpromenad 50 minuter idag. Blåsigt! Utgång 05.50.
  Frukost bestående av havregrynsgröt sprinklad med macapulver, bipollen, färskriven ingefära och färskriven gurkmeja. Å några rejäla skedar granatäpplekärnor. Oatly Havredryck.
  En balja te på 5 dl under tiden jag klär på mig.
  Å nu ska jag äta sötpotatissoppa och ett kokt ägg.
  I helgen kokte jag röda linser – med kokosmjölk, inspirerad av dig. 2 dl röda linser, 1 burk kokosmjölk, 1 påse saffran, salt och peppar. Frästa grönsaker till det. Kanon!

 4. Linda Assarsson

  Älskar knäckebröd, så detta får jag testa 🙂
  Startat veckan lugnt och skönt..
  Härligt & välbehövligt efter en jobbhelg!
  Strosat runt i tofflor, ätit lååångfrukost..
  Snart snöras löparskorna på & det bär iväg på långpass!

  Ha en mysig måndag 🙂

  1. Emma

   Ja gör det, blev himla gott och krispigt 😀 Vilken härlig start efter en tuff jobbhelg! Det var du värd 🙂 Hoppas passet gick bra och att du fick en fortsatt fin dag 🙂 Kram

stats