Emma Barremyr

Gluten- mejeri och nötfria chokladkokosbollar

 

IMG_5623

 

Hej vänner ♥

C H O K L A D K O K O S B O L L A R !

Hur låter det?

Som det perfekta fredagsgodiset? Perfekta fikatillbehöret? Perfekta baket med barnen? Perfekta mellanmålet? Perfekta efter-träningsmålet?

Ja, jag anser att dessa bollar kan vara bra till mycket! De blev hur goda som helst, innehåller massa nyttigheter, mättar gott och ger bra energi! Dessutom funkar de för alla som inte tål gluten, mjölk eller nötter!

Hur bra? 😀

 

IMG_5617

 

Ingredienser (8 stora bollar):

1 dl kokosflingor

3 dl havregryn (från glutenfria hyllan vid celiaki)

10 färska dadlar

1,5 dl vispad kokosgrädde

0,5 dl vatten

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

Mixa dadlar med kokosflingor och havregryn i en matberedare. Tillsätt sedan kokosgrädde, vatten, kakao och vaniljpulver och mixa tills det blir en kladdig deg. Rulla i riven kokos!

Ät och njut!

Om det mot förmodan skulle bli något kvar – förvara i kylskåp eller frys!

 

IMG_5616

 

Trevlig helg på er finisar ♥

Hoppas ni får njuta av härliga sovmorgnar, långa frukostar, sköna träningspass, solsken, goda middagar och ett leende på läpparna!

 

Stor kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Teresia

    Hittar man kokosgrädde i vanlig mataffär? Är det konserv eller i tetra? Ska testa att göra dessa. Ser riktigt goda ut.

    1. emmabarremyr

      Ja kokosgrädde ska finnas i vanliga butiker, det funkar också med santa marias ”extra krämiga” kokosmjölk i tetra om du inte skulle hitta kokosgärdde 🙂

  2. Ellen

    Gjorde dessa ikväll, fast en mindre sats och med mindre del dadlar och vaniljpulver, samt la till lite kaffe istället för vatten. De var godare än alla andra vanliga chokladbollar jag har ätit när jag var mindre. Underbart recept Emma! 😀

    1. Emma

      Åh vad roligt att du gillade dem! Jag brukar också lägga till kaffe och det blir ju sååå gott 😀 Tack för din kommentar! Kram

  3. amanda

    åh va gott! måste prova NU! skickar med inköpslista med sambon som i denna stund är påväg till affären. en kvinnas chokladsug är inte att leka med! 🙂

  4. emmie

    De va faktiskt väldigt goda. Körde på kokosmjölk istället då de inte fanns grädde. Men de blev riktigt kladdiga så blev inte runda direkt. Ställde in dem i frysen en stund o dehär blir mitt lördagsgodis + plus en god smoothie!

  5. Lisa

    Åh dessa ser super goda ut, ska provas i helgen! En fråga om dadlar, ofta är det färska eller torkade med i recepten, men hur skulle det funka med dadelsirap tror du? Hitta det i affären och tänkte att det borde väl va smidigare att ha i istället för att blötlägga och mixa dadlar?

    1. Emma

      Hm, dadelsirap borde funka, men då får du kanske justera mängden av de andra ingredienserna också gissar jag så att konsistensen blir rätt. Sirap är ju mer rinnande än vad dadlarna är 🙂

  6. Charlotta

    Åh men jösses! De här var ju fantastiska! Finns ju från och med nu ingen anledning att äta vanliga chokladbollar. Jag hoppade över vattnet och använde starkt kaffe istället, det kan rekommenderas! 🙂

  7. Linda

    Jag gjorde dem i går och OMG vad goda de var. Bästa nyttiga chokladbollarna hittills. Jag vispade vanlig ekologisk kokosmjölk lite( hade inte kokosgrädde) och det blev supergott ändå.
    Tack för all inspiration du ger mig. Jag älskar din blogg
    Mvh Linda

  8. Emelie

    Ser jättegoda ut! 🙂

    Åt nyss brunch med mamma och pappa på Clarion i Skanstull här i Stockholm, och my god vad mycket de hade! Riktigt gott allting, speciellt äggröran var top notch! Och våfflorna med grädde och nutella… Mmmh, så mycket träning och så längesen jag åt onyttigt, är liksom aldrig ens sugen på det, så det var riktigt gott idag! Ett HETT tips inför nästa gång du kommer hit 🙂

    En till grej, såg nu att det står ”älska DIG själva” och inte ”sig själva” i din beskrivning till höger här på bloggen. Tänkte bara säga till om du inte har sett det så du kan fixa det om du vill haha 😀 kramis

    1. Emma

      Åh, tack för tipset! Lät ju som en helt underbar start på dagen, så mycket mumsigt 😀 Och tack för upplysningen, får se till att rätta till det, hehe 🙂 kram

  9. Anna h

    Åh tack för att du delar med dig av det här receptet 🙂 Chokladbollarna ligger i kylen nu o gottar sig, ska äta det ikväll! Testade lite av smeten, hur gott??! Perfekt då min pojkvän är gluten allergisk 🙂 Trevlig helg!

  10. Felicia

    Vilket bra recept! Är nöt och mjölkallergisk så de var perfekta, måste testa! Hoppas du med får en skön helg 🙂

stats