Emma Barremyr

Måndagsfrågan – ta hand om kroppen

Hej vänner ♥

Jag tänkte börja med en ny grej här på måndagar – måndagsfrågan!

Jag tror starkt på att vi kan påverka vårt mående, och därför är mental träning otroligt viktigt. Frågorna som jag ställer till er är inget ni behöver svara på här i kommentarsfältet, utan det kommer vara en fråga ni ska svara på för er själva.

Livet är och kommer alltid att vara en berg-och-dal-bana och det finns mycket vi inte kan påverka. Nära och kära kan plötsligt gå bort, vi kan bli sjuka, råka ut för olyckor och andra hemska saker. Jag vill tro att om vi bygger upp metal styrka, kan vi ta oss igenom livskriser lättare, även om det på något sätt aldrig kommer vara lätt. Men ni förstår säkert min tanke? Vi kan alltid påverka hur vi ser på saker och ting och hur vi vill välja att reagera.

Jag har själv börjat jobba med mental träning och frågor för att ”hitta mig själv” och veta vem jag är och vad jag mår bäst av. Det vill jag att ni också ska göra. Jag vill att ni ska vara den bästa versionen av er själva, att ni ska värdesätta er själva och veta vilka ni är och vad som är bra för er. Vet ni det behöver ni inte bry er om att jämföra er med andra (ett väldigt vanligt problem idag), utan vet ert eget värde och att ni duger och är bra precis som ni är!

 

IMG_7596-701x467

 

Idag vill jag att just du funderar på:

Vad kan DU göra för att ta hand om din kropp på bästa sätt?

SKRIV!!! Kanske får du ihop en lång lista med förändringar att jobba med, kanske kommer du bara på en enda sak. Det viktigaste är att du ger dig själv en stund med reflektion och tankar.

Tänk på vad DU vill och vad DU tycker om. Inte på vad andra säger eller hur samhällets normer ser ut. Du och din kropp ska vara i fokus – ni är ett team och kommer så vara i resten av livet! Därför är det otroligt viktigt att veta vad just din kropp mår bra av och hur du kan ta hand om den på bästa sätt!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonyma jag

    Skrev ett nästan likadant inlägg förra veckan på min blogg, om att jag utmanade alla att fundera noga igenom sin dag och se om det finns nåt ställe där man inte mår så bra-och sedan fundera på hur man skulle kunna göra det stället bättre. Tex jag själv skippade alltid frukosten och tog tag i det förra veckan, och kände positiva resultat. Ska fortsätta med frukost HELA denna vecka har jag lovat mig! Mvh, bloggaren bakom lifeofbrightness.blogg.se! 🙂 kram!

stats