Emma Barremyr

Svar på frågestunden del 3

 

Hej! Jag har haft stora sömnsvårigheter i snart en månad. Är det något du känner igen dig i? Har du något tips (förutom de vanliga att inte dricka kaffe, motionera på kvällen osv) för att lyckas somna? Det går som ett mantra i huvudet ”jag MÅSTE sova” vilket leder till att det bara inte går att somna in. Funkar inte sömnen funkar ingenting! Varken träning, jobb, plugg eller det sociala i vardagen. Sjuukt jobbigt. Hojta om du har tips! Kram

Hej! Det här med sömn är inte det lättaste, och jag förstår precis hur jobbigt det är då jag själv varit där och haft problemen. Funkar inte sömnen funkar ingenting – precis som du säger. Det första du borde göra är att fundera på vad som är orsaken till dina sömnproblem, och utifrån det göra en förändring. Stress är t.ex. en sak som ofta ställer till och då behöver du ta tag i stressen för att kunna sova gott. Det jag menar är att det inte räcker att försöka ”bota” sömnproblemen om det är ett symtom av något annat.

Fundera lite på vad som kan vara orsaken, och känner du inte att du hittar en orsak eller om du är osäker på vad du borde göra vill jag att du tar kontakt med Vårdcentralen för att få en tid hos en läkare. Det är det jag tycker du ska göra FÖRST!

Att ligga en stund på spikmattan eller meditera en stund innan läggdags kan vara bra för att komma till ro. Det är sånt som får mig att sova bättre. Sen dricker jag nästan alltid en kopp Instant Reishi eller XOCO Blue från Four Sigma Foods. Reishisvampen som dessa produkter innehåller reducerar stress, balanserar hormonsystemet och förbättrar sömnkvaliteten, och jag märker stor skillnad när jag använder dessa. Med koden ”ptbyemma” har ni förresten 5% på alla produkter hos Four Sigma Foods.

Ett annat tips är att äta magnesium innan läggdags, vilket också sägs påverka sömnen positivt.

 

IMG_4610

 

Kan du tipsa om en eller flera detoxer? Hur ska man äta under en detox och så vidare? Jag är intresserad av att pröva en detox, men har liksom ingen aning om hur man gör. Så kom med dina bästa tips!

När det kommer till detox är jag ingen expert. Jag har själv gjort en detox två gånger och då använt mig av dessa produkter <–(klicka), som är en örtbaserad detoxkur som pågår under 30 dagar. Under dessa 30 dagar ska fokus ligga på att äta så bra som möjligt, samtidigt som örterna hjälper till att rensa tarmen.

Här kan du läsa ett inlägg om vad du bör tänka på i samband med denna detoxkur!

Vill du inte äta någon ”pillerkur” var boken som jag fick i julklapp ”Gröna soppor och smoothie bowls” perfekt då den innehöll en fulländad detoxmeny med mat som på ett naturligt sätt stärker immunförsvaret, rensar kroppen på onödiga gifter och ge den renaste formen av energi.

Boken finns att köpa här!

 

IMG_2748

 

Har du några tips för att lyckas inom hälsobranschen? Konkurrensen är ju stor. Hur har du t.ex gått tillväga för att marknadsföra dig själv och bloggen?

Jag har skrivit ett par inlägg med fokus på detta ämne tidigare!

Läs här om hur du lyckas med ett jobb inom hälsobranchen!

Läs här om att arbeta som PT!

 

Hej! Jag har ett par frågor men innan jag ställer dem vill jag bara säga att jag tycker att du och Pelle är så fina tillsammans och han verkar vara så himla söt och snäll! Jag är glad att ni är lyckliga tillsammans :)

Mina frågor är:

-Äter Pelle också hälsosamt som dig eller är han mer ”vanlig”? Jag menar om han också äter glutenfritt osv

-Hur äter du de dagar du tränar jämfört med de dagar du inte tränar? Mer kolhydrater eller mindre eller olika beroende på hur hungrig du är, oberoende av hur du tränar?

-Alla överäter vi ibland och jag undrar hur du gör dagen efter en dag då du ätit för mycket? Kompenserar du genom att äta mindre, träna mer eller både och eller något annat?

-Äter du aldrig gluten?

Vad du är söt! Tack så jättemycket 🙂 Jag är väldigt glad som har Pelle som livskamrat! Jag tror att det finns en själsfrände för oss alla och Pelle är min!

Vi äter i stort sett samma mat, men Pelle äter inte glutenfritt. Han äter vanlig pasta, vanliga havregryn, vanligt bröd o.s.v. Så när det t.ex. står pasta på menyn gör vi alltid två olika varianter. Annars äter vi samma mat och eftersom det oftast är jag som lagar är det jag som bestämmer. Haha! Nej, men Pelle är alltid tacksam för allt jag lagar och äter det som bjuds, även om våra smaklökar kan vara olika ibland.

Träningsdagar och vilodagar skiljer sig aldrig kostmässigt för mig, inget jag tänker på medvetet iallafall. Jag äter alltid frukost, lunch, middag och mellanmål och ser till att få i mig både protein, kolhydrater och fett till varje måltid. Eftersom det är lika viktigt att äta mycket och bra mat en vilodag (det är då kroppen behöver maten som mest eftersom den är under uppbyggnad) som en träningsdag bryr jag mig inte om att justera eller tänka så mycket på det. Alla dagar blir ganska lika helt enkelt med tider, även om innehållet i måltiderna varierar beroende på vad jag är sugen på, men jag plockar t.ex. inte bort kolhydrater för att jag inte tränar 🙂

Precis som du säger så överäter jag också ibland. Jag är ju inte mer än mänsklig, men det är inget jag lägger så mycket fokus på längre. Råkar jag äta mycket en dag, vilket oftast händer på helgen är det inget jag längre kompenserar. Jag gjorde det när jag var sjuk, men nu vet jag att det är helheten som räknas. En dag eller måltid i veckan är inget som förstör helheten, utan den är grunden som räknas och den är bra även om jag äter en påse godis eller något annat på helgen.

Gluten äter jag aldrig eftersom jag uteslutit det så länge från kosten och därför blir jättedålig i magen om jag råkar få i mig det nu. Förmodligen har jag skapat en intolerans när jag plockat bort det från kosten, men så får det vara eftersom jag känner att jag mår så himla mycket bättre utan det. Jag ser det inte som ett problem att inte äta gluten, utan det finns så mycket annat som går att äta och därför fokuserar jag på det istället. Jag gillar inte att se begränsningar, utan vill hellre se möjligheterna 🙂

 

IMG_4575

 

Fler svar kommer inom kort….

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Kul att läsa svaren! Undrar dock hur du tänker med det där att rensa kroppen på gifter? MIg veterligen finns det ingen forskning som visar att detox funkar. mer än att man kan känna sig bättre o gå ner i vikt för att man helt enkelt äter bättre. Men att rensa kroppen på gifter låter lite sådär enligt mig. Kroppen rensar ju sig själv från gifter jämt via lever o så. passar på att tips som Agnes Wold sommar prat där hon pratar lite om immunsystemet:
    http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/414728?programid=2071

    Ha en fin dag! 🙂

    1. Emma

      Rensa kroppen på gifter kanske inte är helt rätt skrivet eftersom det som du säger inte finns någon vidare forskning på det. Det jag kan tänka mest på är att ”reningsorganen” som njurar och lever får vila genom att äta så rent som möjligt. De gånger jag gjort detox har jag upplevt en extremt mycket bättre maghälsa och energi både under detoxperioden och efter. Sen om tarmarna renas eller inte spelar ingen roll, för mig är det känslan och välmåendet som spelar in och är det viktigaste, men det är ju upp till var och en att dra den slutsatsen. Vi mår ju alla bra av olika saker 🙂

      tack för tipset om podden! Ska lyssna 🙂

stats