Emma Barremyr

Önskerubrik – att arbeta som PT

 

DSC_9589

FotoCaroline Dahlén

 

Hyr du in dig på gym? Är anställd? Hur länge har du haft ditt företag? Hur fick du dina första kunder efter PT-utbildningen? Hade varit intressant att läsa om!

 

Min första tanke som nyutbildad lic. personlig tränare var att börja jobba som PT på Sats. Men det var egentligen inte det jag ville eftersom jag då var tvungen att följa Sats ”mall” för hur de jobbar. Jag tycker att de är alldeles för mycket fokuserade på sälj, plus att de avlönar sina personliga tränare alldeles för dåligt (hör många som säger att det inte är lönsamt). Jag hade många planer på hur jag ville jobba som PT och bestämde mig därför ganska snabbt för att satsa på ett eget företag. Eftersom jag hade jobb som personlig assistent kunde jag kombinera de båda jobben och på så vis satsa på att bygga upp min egen verksamhet samtidigt som jag visste att jag hade en fast inkomst varje månad.

Det har nu gått 1 år och 8 månader sen jag startade upp företaget. Det har varit MYCKET jobb för att få fart på det, och jag har hela tiden haft i bakhuvudet att det faktiskt tar tid att få igång en verksamhet. Någon sa en gång till mig att det tar ungefär 2 år för att få snurr på ett företag med en riktig kundkrets och kanske stämmer det, för det är först idag som jag faktiskt skulle kunna leva på mitt företag (men då skulle jag få leva snålt, så därför jobbar jag kvar som personlig assistent ett tag till, även om det blir mycket jobb).

Idag gör jag det jag länge drömt om! Jag hjälper andra människor att må bättre. Jag coachar dem i träning, till bättre kosthållning och till starka, friska kroppar – vilket är helt fantastiskt!  Mitt företag hyr in sig på ett gym där jag kör mina PT-kunder och hemma har jag kontoret där jag sitter/ står och jobbar med mina PT-onlinekunder och bloggen. Jag trivs med att jobba hemifrån eftersom jag åker runt mycket annars, och är en väldigt nöjd prick med hur min livssituation ser ut idag. Jag kör löpgrupper och PT-löpning utomhus efter kundens behov och om två veckor kör jag min första träningsresa. Framöver har jag större planer och drömmer om att starta upp ytterligare ett företag!

Mitt mål som PT har aldrig varit att jobba heltid i ett gym. Jag gillar variation eftersom jag lätt blir uttråkad, och det är därför som jag oftast har nya planer på gång, eftersom jag hela tiden vill utvecklas!

Jag har tidigare skrivit en inlägg här <– (klick) om hur du lyckas med ett jobb inom hälsobranschen, och där jag också skrev om hur jag lyckades bygga upp en kundkrets i början!

 

DSC_9536

Foto: Caroline Dahlén

 

Är ni fler där ute som jobbar som PT?

Hur jobbar ni? Och hur gjorde ni för att bygga upp en kundkrets?

 

Psssst! Är du intresserad av att utbilda dig till personlig tränare har du som läsare 5% rabatt på alla utbildningar hos AFPT! Hör av dig till emma@ptbyemma.se om du vill veta mer!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra Frid

    Hej Emma. Jag har följt dig ett tag tillbaka och har sett lite av din senaste utveckling. 🙂
    Jag är utbildad PT, studerar till dietist och startade eget nu i juli. Jag vill inspirera människor till att leva hälsosamt precis som du!

    Själv tränar jag för en starkare kropp fast att jag äter cellgifter. Att ta hand om sin kropp och att göra det bästa man bara kan med den är det jag brinner för!!

    // Sandra
    Instagram @ ptsandra

    1. Emma

      Vilken resa du gjort – häftigt! Jag tror så mycket att vi själva kan skapa de liv vi vill leva, och där är ju du ett gott exempel! Fortsätt som du gör, det är fantastiskt! Kram

  2. Teresia Tingström

    Tack för ett inspirerande inlägg! Jag startade upp min verksamhet för några månader sedan och jobbar för fullt med att få snurr på et. Men har verkligen förstått att det tar tid. Är man dock övertygad och är beredd att lägga ned jobbet, så ska det nog ordna sig. Tack för en grym blogg! 🙂 // Teresia

  3. Jonna

    Hmm, något jag undrar över med många bloggar är om ni får betalt? Så mycket inlägg och jobb, visst borde ni väl få något för det? Eller är det, för din del, marknadsföring som rent ekonomiskt gör att det lönar sig att blogga så mycket? Om man når en viss mängd läsare eller liknande- får man då pengar för det? Har för mig att youtube fungerar så, eller liknande 🙂 Underbar blogg i vilket fall! 🙂

  4. Erika

    Du är så inspirerande Emma!
    Som du redan vet är jag också PT och har en liknande inriktning som du där fokuset ligger på balans och välmående i stort. Jag kommer ju att starta eget senare i höst efter 2 år som anställd på en gymkedja. Min utmaning (ja en av alla utmaningar då) kommer ligga i att marknadsföra mitt företag och hitta nya kunder utöver dom jag redan har och som följer med mig nu.

    Det är verkligen ett fantastiskt yrke att få hjälpa människor och jobba med det man brinner för!

    1. Emma

      Du med Erika! Du är en fantastisk PT och jag vet att du kommer komma långt, tveka aldrig på det, men ha i baktanke att det tar lite tid att bygga upp företaget! Heja dig 😀

stats