Emma Barremyr

Lyxig karljohansoppa

Hej finisar ♥

Av helgens fynd från svampskogen lagade vi i söndags till en lyxig och så himla god karljohanssoppa till middag! Soppan serverade vi med en sallad och glutenfritt sesambröd som vi lagt lite smakrik ost och kryddor i och kört in i ugnen i några minuter. Underbart gott att doppa i soppan!

Och soppa! Det är höstens mat!

Ger en skön mättnadskänsla och värmer gott ända in i själen!

IMG_3208

IMG_3212

 

Ingredienser:

  • 1 liter hackad färsk karljohanssvamp
  • 3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vitt vin
  • 2,5 dl grädde
  • 5-6 dl vatten
  • 2 svampbuljongtärningar
  • salt och peppar
  • smör
  • gräslök

Koka den färska hackade svampen i vatten i 15 minuter. Låt rinna av. Kacka under tiden schalottenlök som du sedan bryner i smör tillsammans med svampen. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Mixa sedan svampen till en puré och häll på vin, grädde, vatten, buljong. Låt sedan soppan stå och småputtra i 10-15 minuter. Smaka ev. av med salt och peppar och strö över gräslök innan servering!

Serveras med ett gott bröd och sallad!

 

Ät och njut!

 

IMG_3213

IMG_3207

 

Hoppas det smakar!

 

Tips på två andra goda och värmande höstsoppor hittar ni här:

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats