Emma Barremyr

Gräddlakritskola

Hej vänner ♥

Till knytis-julbordet förra helgen kokade jag ihop världens godaste kola. Gräddlakritskola. Tidigare har jag bara gjort vanlig kola, samt kola med smak av choklad och polkagris. Hemgjort godis är svårslaget oavsett, men jag kan säga att den här kolan med lakrits var den godaste jag någonsin ätit. Jag älskar ju lakrits och hade därför höga förväntningar. Och jag blev inte besviken, mina förväntningar uppfylldes verkligen!

Älskar du lakrits?

Då MÅSTE du göra den här goda lakritskolan i jul 🙂

IMG_4902 IMG_4901

 

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 2,5 msk lakritspulver

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i grädde, sirap, socker, salt och lakritspulver. Låt småkoka cirka 20-25 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden. Kolan är klar vid 122 grader. Har du ingen digital hushållstermometer, så gör ett kulprov för att kolla om kolan är klar.
 Fodra en brödform med nonstick/silikon ark och häll upp kolan. Låt svalna 1 timme, lyft ur och klipp eller skär kolan i bitar.


Receptet kommer härifrån.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie Andersson

    Det känns som att detta vore något i min (och min käre fars) smak =) Ska nog testa att göra lite kola! Tack för inspirationen fina Emma =)

stats