Emma Barremyr

Mjuk pepparkaka

Hej vänner ♥

Vad sägs om en mjuk och saftig pepparkaka som dessutom är nyttig och bidrar med massa härliga näringsämnen? En pepparkaka som ger ett stabilt blodsocker och istället för att stjäla energi GER energi och mättnad som magen gillar mår bra av 🙂

Efter att ha käkat lussebullar och knäck med vanligt socker kände jag att det var dags för ett nyttigt bak och den här gången blev det en underbar och mjuk pepparkaka som ni måste prova!

Jag har ätit min till mellanmål de senaste dagarna med ädelost som ju är så himla gott till pepparkakssmaken, och jag är helt frälst!

Mhmmm!

IMG_4593IMG_4742 IMG_4741 IMG_4746

 

Ingredienser:

  • 100 g kokosolja
  • 2 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin luftigt. Smält kokosoljan och tillsätt i äggblandningen tillsammans med kokosmjölk. Blanda sedan ner mjöl och kryddor och rör till en slät smet. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform och grädda i ugnen i 30-40 minuter. 

 

Njut av en riktigt god kaka till helgen!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emma

    Hej!
    Jag har länge funderat på kokosmjöl och mandelmjöl. Visst förstår jag skillnaden men vilket av alternativen är ”nyttigast”? Är det något som har/ger bättre fördelar i bakning? Tack så länge och jag önskar dig och Pelle en fin tredje advent! Kram

    1. Emma

      Hej Emma! Både kokosmjöl och mandelmjöl innehåller massa nyttigheter och är bra produkter och jag tycker en kombination av dem i bakverk är väldigt bra 🙂 Hoppas du haft en fin tredje advent! Kram

  2. Alfhild

    Hej! Åh har letat så efter recept på mjuk pepparkaka, och ser fram emot att testa detta! Men ang kokosmjölken, är det det tjocka du använder då? Eller blandar du det ihop det och mäter när det inte är uppdelat?

    Tack för en så fin blogg, och stort grattis till jobbet på VR! 🙂

    Kram

    1. Emma

      Tack för grattishälsningen, jag är glad att du uppskattar bloggen! Jag använder krämig kokosmjölk i tetraförpackning, och det är inte ”tjockt” som i konservburk 🙂 Kran

stats