Emma Barremyr

Den efterlängtade SOLEN!

God morgon vänner ♥

Igår eftermiddag hände något fantastiskt! SOLEN strålade in i gymmet när jag körde mina PT-kunder och helt plötsligt var himlen blå. Det ljuset och den lyckan som spred sig i kroppen var verkligen efterlängtad och jag fick nästan tårar i ögonen! Här i Karlstad har inte solen setts till på över en månads tid. Vi ska tydligen ha haft hela sex soltimmar i november, men då måste jag ha varit någon annanstans, för jag har då inte sett någon sol…

Jag är ingen novembermänniska. Jag är starkt beroende av soljuset och det har jag tydligt märkt de senaste åren. Nästan varje år händer det något inom mig under novembers gråa dimma och jag känner inte riktigt igen mig själv. Mörkret och avsaknaden av solljus gör mig trött och deppig, och min vanliga energi försvinner. Då fokuserar jag på det här! Men så fort solen kommer tillbaka, om det så bara är för några få timmar under dagen så blir jag mycket piggare och gladare igen. De där solstrålarna på näsan är så viktiga ♥

När jag tassade ut i morse för morgonpromenad möttes jag av minusgrader och en stjärnklar himmel. Jag tog ett varv runt älven här i Karlstad och under den timmen hann dagsljuset födas, och just denna dag kunde jag inte tänkt mig en bättre start. Älven låg magiskt spegelblank och himlen ljusnade från en djupblå till en ljusblå färg. Gryningen gav ett brandgult sken i horisonten och världen kändes så vacker. Dessa stunder översköljs jag med tacksamhet och lycka! Nu hann inte solens strålar komma upp eftersom jag var så tidigt ute, men väderleksrapporterna lovar sol hela dagen och det gör hela mig glad 😀

IMG_3053 IMG_3039 IMG_3043 IMG_3044 IMG_3056 IMG_3051

 

Dagens tips!

Om du har möjlighet – ta en promenad på lunchen och få lite solstrålar på näsan! Jag lovar att du kommer vara laddad med ny energi både från rörelse och solljus. Du är värd det!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika

  Åh solen <3
  Blev också nästan lite gråtfärdig när solen lyste stark idag från en ganska klar himmel. Tror nog att den lilla stund gav energi till min träning ikväll. God cirkel liksom 😀

 2. Linda Assarsson

  Underbart att komma ut på morgonen 🙂
  Jag älskar att springa på morgonen..tidigt..innan staden vaknar till liv..
  Det ger mig energi att göra av med energi på morgonen 🙂
  Att sen fylla på med en makalöst god frukost=underbart!

stats