Emma Barremyr

Veckans övning – step up

Hej underbara ni ♥

Vi lämnar bollövningarna och går över till övningar med egen kroppsvikt som funkar finfint att jobba med både hemma eller utomhus i kombination med löprundan/ promenaden! Det som är så bra med träning med egen kroppsvikt är att du bara behöver dig själv, och då kan du göra träning var och när du vill.

No excuses liksom 😉

Dagens övning är Step up, som antingen kan köras på en bänk, sten eller liknande utomhus, och i soffan, trappan eller på stolen hemma. Det finns många alternativ, och desto högre , desto tyngre! Övningen tränar framför allt framsida lår och sätesmuskulaturen, men även balansen och flåset (om du håller igång ett tag).

Enkel, men effektiv övning!

DSC_9557 DSC_9563

Foto: Caroline Dahlén

Sätt ett ben på lådan framför dig. Se till att knä och tår pekar framåt och i samma riktning under hela övningen. Lägg all vikt och tyck upp dig med benet som står på steget. Spänn framsidan av låret och sätesmuskeln så att du sträcker ut det benet du står på och lyft samtidigt det motsatta benet till 90 grader i höften. Tänk på hållningen, avslappnade axlar och påkopplad bål. Kom långsamt tillbaka igen och repetera med motsatt ben.

 

Tips:

– Kör den som en tabataintervall under löppasset/ promenaden
– Lägg in den i en cirkel tillsammans med andra övningar
– Jobba i t.ex. 1 min, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
– Gör övningen tyngre genom att jobba med vikter

 

Lycka till och kör hårt!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats