Emma Barremyr

Fikatipset!

Hej finisar ♥

Det här med fikatips på fredagar, gillar ni det?

Jag bakar nästan alltid något gott till helgen som vi ska ha att mumsa på till fredagsmyset eller till kaffekoppen under lördagsfrukosten. Något gott, men ändå näringsrikt som mättar och ger energi! Det blir både ett bra avslut eller början på dagen! Och fint med lite extra lyx till helgen 🙂

Förra helgens fika var en hasselnötskladdkaka som jag hittade recept på hos Josefin. Ungefär som paleokladdkakan, fast med hasselnötsmjöl och pimpad med extra choklad och hasselnötter. Mums!

S Å  H I M L  A  G O D ! ! !

IMG_3771 IMG_3785 IMG_3787

 

Ingredienser:

 • 8 urkärnade dadlar
 • 3 ägg
 • 2 dl hasselnötsmjöl
 • 1 dl kakao
 • 1 dl kokosflingor
 • 1/2 dl kokosolja
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 nypa salt
 • 100 gram mörk choklad
 • 1 näve hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos och tillsätt sedan hasselnötsmjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver, salt och kokosolja. Kläck sist i äggen och mixa ytterligare till en krämig smet. Smörj en springform/ pajform med kokosolja och häll upp smeten. Kör in i ugnen i 8-10 minuter (kakan ska fortfarande vara kladdig). Smält chokladen och smeta den över kladdkakan. Avsluta med att strössla över hasselnötter och låt kakan svalna/ stelna. 

Servera med hallon och exempelvis glass eller grädde!

 

Hoppas att ni får en grym helg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ann-Christine Reimer

  Jag är ute och reser just nu. Förra veckan var jag i Vancouver och hittade en mataffär som hade guidade turer bland hyllorna tillsammans med en dietist. Jag skriver om det här
  http://birthdayseptember2014.wordpress.com/2014/09/25/glutenfritt-kanns-normalt-i-kanada/
  Men det jag egentligen vill berätta är att din blomkålspizza med mina ändringar (ingen parmesan utan hampa- och sesamfrön istället) nu har gått på export till tjejen som guidade mig runt.

 2. Alexandra

  Hej Emma! Måste börja med och säga att jag älskar din blogg då du verkar vara en sån jordnära och varm person, tusen tack för det!
  Men över till min fråga som jag inte riktigt vet om du svarat på förut möjligtvis. Har under hela min uppväxt inte alls varit särskilt intresserad utav träning och hälsa och blev för ca 1,5 år sedan medlem på ett gym där jag tränat mycket stryka och kondition och med tanke på att min kropp inte var van vid träning öht så blev jag EXTREMT hungrig och trodde därmed att med tanke på att jag tränar kan jag äta hur mycket som helst vilket ledde till att jag gick upp massa kilo (ej muskler) vilket gjorde mig väldigt ledsen, så jag läste på om träning och kost på flera olika sidor om hur man ska äta rätt osv vilket ledde mig in på en annan ond cirkel, nämligen att räkna kalorier.
  Så nu under ett halvårstid har jag varit besatt med vad jag ätit och inte får äta vilket även det gör mig ledsen och har hela tiden tanken i huvudet att ”oj, nu åt jag lite mycket frukost då måste jag äta mindre till lunch” (kompensationstänket) eller ”nej men en banan kan jag inte äta, (trots att den klassas som nyttig är den väldigt kaloririk), bättre att jag tar en mandarin istället” trots att jag ÄLSKAR banan..

  Nu till min fråga: Hur får man ett bra förhållningssätt till mat och träning utan att det ska övergå till att bli besatthet och något man förknippar med att vara smal och ”fit”? även att inte få ångest över att någon gång äta något ”onyttigt”.
  Har försökt ha tänket i mitt huvud då du några gånger skrivit att ”ingenting är så onyttigt att du aldrig kan äta det, samtidigt som inget är så nyttigt att du kan äta hur mycket som helst” eller något liknande men det är svårt att alltid följa det då mitt psyke säger annat…

  Hälsningar Alexandra

stats