Emma Barremyr

Geiranger del 2

Hej vänner ♥

Första natten i tältet var otroligt skön och vi somnade riktigt gott på fredagskvällen! Morgonen vi sen vaknade upp till var helt magisk och det smakade så himla bra med frukost som vi kokade ihop i fältköket nästan direkt efter uppstigning!

IMG_2085

IMG_2050

IMG_2048

 

Frukosten bestod varje morgon av två stora portioner proteingröt var (havregryn+proteinpulver+vatten) som toppades med massa kokos, russin, pumpakärnor, solroskärnor, torkad banan och kiwi samt mjölk på torrmjölkspulver och vatten! En måltid fullspäckad med näring och mycket energi i form av kolhydrater, fett och protein.

Efter denna glamourösa lördagsfrukost gav vi oss sen ut på kajakäventyr på fjorden. Vi bokade kajaken i 3 timmar och paddlade sedan ut på det spegelblanka vattnet och njöt av den fridfulla och vackra stunden där ute! Det var sjukt jobbigt i rygg och axlar att paddla så länge, men det var också en rolig utmaning!

Vi paddlade förbi de vackra vattenfallen vi sett uppe från berget dagen innan och konstigt nog var det som en helt annan värld där nere i dalen är uppe på berget! Häftiga kontraster alltså 🙂

 

IMG_2056

IMG_2058

IMG_2075

IMG_2076

 

Efter paddelturen slängde vi i oss riskakor med jordnötssmör till mellanmål och åkte sen upp till Westerås gård för att äta lunch som vi fått tips om av en bloggläsare. Restaurangen låg otroligt vackert uppe på berget med en helt magisk utsikt över dalen! Maten var också helt magisk och smakade verkligen gott efter kajakturen på fjorden!

 

IMG_2089

IMG_2099

IMG_2101

 

Efter lunchen var det dags att lämna Geiranger och åka vidare genom bergen mot Jotunheimen. Det blev dock några stopp längs vägen, bla. uppe på Dalsnibban och sen ett glasstopp vid Djupvasshytta där vi avnjöt glassarna vid den kristallklara djupblåa sjön!

 

IMG_2194

IMG_2190

IMG_2195

IMG_2115

IMG_2147

IMG_2160

IMG_2171

IMG_2180

 

Vi åkte vidare och spenderade många timmar i bilen den dagen. Landskapet fortsatte att imponera på oss och det var en fröjd att sitta i passagerarsätet och beundra det vackra landskapet som susade förbi utanför fönstret! Vårt sista stopp innan vi anlände till Spiterstulen i Jotunheimen blev Pollfoss som imponerade med sitt turkosa vatten ute i den gröna skogen. Vackert!

 

IMG_2203

IMG_2198

 

När vi kom till Spiterstulen hade kvällen anlänt och vi hann inte med mycket mer än att sätta upp tältet och koka ihop middagen som återigen bestod av pasta, tonfisk och pesto! Men återigen – ingen dum kombo alls. Det smakade så himla bra och sen sov vi riktigt gott ytterligare en natt i tältet!

 

IMG_2215

IMG_2206

IMG_2222

 

Från Spiterstulen utgick sen vandringsleden upp på Galdhöpiggen som vi nästa dag vandrade upp på! Men mer om det i nästa inlägg 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats