emmabarremyr

Emma Barremyr

Glutenfritt sesambröd

God morgon vänner ♥

Min sista semestervecka har anlänt och jag känner mig otroligt tacksam för att vi haft en sån fin sommar (precis som förra året). Det är härligt när det känns som det varit en lång sommar, när jag kan längta tillbaka till de vardagliga rutinerna och den där mysiga känslan av höst. Det känns mer än okej efter den här sommaren! Men än är det inte höst, vi har faktiskt mycket kvar av sommaren framför oss och även om augusti innebär en hel del jobb för mig ser jag med glädje fram emot det! Jag ska ta mig an ett helt gäng med nya PT-onlinekunder, få komma tillbaka till gymmet och träffa mina (IRL) PT-kunder, köra löpgrupper, planera träningshelgen, köra träningshelgen, jobba några dagar i Norge och jobba lite i Torsby.

Men först – en veckas semester till!

Igår bakade jag en ny variant bröd. Sesambröd närmare bestämt – helt glutenfritt såklart! Till frukost blev det därför nybakat bröd med smarriga pålägg och kaffe idag!

Receptet hittade jag på påsen till sesammjölet, men modifierade det något!

IMG_2649

 

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesammjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan ägg och vatten. Rör runt och låt smeten svälla en stund. Bred sedan ut den i på en plåt (ca 1,5 cm tjock) och kör in i ugnen i 30 minuter. Klart!

Jag serverade mina rostade med keso, ägg och örtsalt/ jordnötssmör och hemkokt mangosylt (underbar kombo förresten)!

 

IMG_2659

IMG_2665

 

Vad äter ni till frukost?

Maila gärna bild med bloggadress/ instagram (eller bara bilden) till emma@ptbyemma.se för att dela din frukostbild med oss andra här på bloggen!

 

Hoppas att ni får en härlig måndag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats