Emma Barremyr

Vegetariska linsburgare

Hej vänner ♥

Hoppas att ni haft en riktigt härlig helg?

Själv har jag mest spenderat min tid på stranden med näsan i en bok/ tidning. Så otroligt skönt efter vår aktiva semester!

I fredags bjöd jag familjen på grillat här hemma. Grillade vegetariska linsburgare närmare bestämt. Dessa åts med glutenfria hamburgerbröd, coleslaw, tomat, gurka, paprika, sallad och oliver! Bra fredagsmat och gott alternativ till det grillade köttet 🙂

Testa!

IMG_2609

IMG_2613

 

Ingredienser (4 personer):

  • 230 g avrunna linser
  • 2 dl salta cashewnötter
  • 2 stora morötter
  • 1 rivet äpple
  • 1/2 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 75 gram fetaost
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 näve färsk timjan
  • 1 näve färsk oregano
  • Salt och peppar
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk

Mixa ihop linser, cashewnötter, morötter och ägg. Riv ner äpple, lök, smulad fetaost, färska örter, salt och peppar. Tillsätt sist kokosmjöl och fiberhusk. Låt smeten svälla en stund i kylen. Forma sedan 8 biffar och lägg på grillen. Olja in grillgallret för säkerhets skull så att biffarna inte fastnar. Servera med valfritt tillbehör! Coleslawen som är länkad ovan är ett gott tips 🙂

 

IMG_2608

 

Hoppas ni har en härlig söndagskväll! Här blir det straxt grillat igen, fast idag står det kyckling på menyn!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Hej! Jag försöker få in lite mer vegetarisk mat i min kost, och det här lät jättegott! Dock tål jag inte nötter, så jag tänkte höra om du tror att man kan byta ut dem mot något?

    1. Emma

      Härligt! Solroskärnor brukar funka fint som komplement till nötter – mycket fina fetter och protein så testa det 🙂

stats