Hej vänner ♥
Det här med att göra egen sylt alltså.
Det är så otroligt enkelt och blir så fantastiskt gott!
Jag gör mina varianter sockerfria och sötar istället med den underbara frukt som kallas dadel, men andra torkade frukter såsom aprikoser, fikon eller russin funkar också utmärkt. Jag tycker dock dadlar är godast och använder mig därför av det.
Här kommer mina variant av blåbärssylt!
Ingredienser:
- 4 dl blåbär
- 1 dl vatten
- 8 färska dadlar
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk chiafrö
Koka blåbär, vatten, dadlar och vaniljpulver i ca 10 minuter på låg värme. Mixa eller mosa sylten så att sötman från dadlarna sprids ut i hela sylten. Tillsätt chiafrö och häll upp i burkar.
Jag fick två burkar. Den ena la jag i frysen, och den andra håller i kylen i 1-2 veckor (men försvann mycket snabbare än så, hihi).
Andra hemkokta syltvarianter?
Kram / Emma.
Tack för tipset med dadlar som sötningsmedel. Det låter gott, så det ska jag prova. Ha det bra!
Testade ditt recept idag för första gången, blev riktigt bra!
Tack för bra ideér, delade med mig av det på min blogg: http://allstahojden.blogg.se/2016/march/forkylning-och-brodbakning.html
ha det!
Vad roligt att du testade och gillade 🙂 Tack för att du sprider det vidare också! Kram
Den här sylten är verkligen uppskattad i vår familj. Min son brukar stå och äta ur burken om jag inte ha koll på den:) känns underbart att kunna erbjuda mina barn nyttigare alternativ:) jag brukar blanda blåbär, hallon och björnbär:) blir jättegott. Tack för att du gör en så bra blogg.
Men åh vad roligt att höra Emma! Tack för din fina kommentar och hoppas ni fortsätter njuta av god och nyttig mat 🙂
Jag har just gjort detta, använde ekologiska dadlar. Ska testa att ha det i min veganska yoghurt ikväll! 🙂
Åh så kul att du testat! Hoppas du gillar och att det smakar 🙂
Så smart.
Måste göra något av mina blåbär och hallon som jag hittat i frysen som gått sönder.
Hittade även fikon och dadlar där, torkade men jag får kolla om det går.
Det blev en ganska stor mängd bär som måste användas inan jag kan frysa om
Hoppas att det blev riktigt god sylt och att du gillade det 🙂
jag gjorde din blåbärssylt ikväll, supergod! tack för receptet!
Har bloggat om den och länkat till dig 🙂
Det var inte så himla länge sen jag upptäckte hur enkelt det är att göra egen sylt. Och gör man på söta äpplen så behöver man inte ens något att söta med. Har provat att göra hallonsylt med aprikoser. Det blev rätt gott men ska prova med dadlar.
Oj så enkelt ! Måste testa =)
Dadlar är perfekt att ha i sylt 🙂 Lade själv upp ett recept på rabarberchiasylt igår på min blogg http://miosagoland.blogg.se/2014/june/rabarberchiasylt-2.html
Mums!!
Testade att göra päronsylt med inspiration av dina recept, och den blev fantastisk!!