emmabarremyr

Emma Barremyr

Hemkokt sockerfri blåbärssylt

Hej vänner ♥

Det här med att göra egen sylt alltså.

Det är så otroligt enkelt och blir så fantastiskt gott!

Jag gör mina varianter sockerfria och sötar istället med den underbara frukt som kallas dadel, men andra torkade frukter såsom aprikoser, fikon eller russin funkar också utmärkt. Jag tycker dock dadlar är godast och använder mig därför av det.

Här kommer mina variant av blåbärssylt!

IMG_1114

IMG_1124

 

Ingredienser:

 • 4 dl blåbär
 • 1 dl vatten
 • 8 färska dadlar
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 2 msk chiafrö

Koka blåbär, vatten, dadlar och vaniljpulver i ca 10 minuter på låg värme. Mixa eller mosa sylten så att sötman från dadlarna sprids ut i hela sylten. Tillsätt chiafrö och häll upp i burkar.

Jag fick två burkar. Den ena la jag i frysen, och den andra håller i kylen i 1-2 veckor (men försvann mycket snabbare än så, hihi).

 

IMG_1119

IMG_1115

 

Andra hemkokta syltvarianter?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gerd Sjöberg

  Tack för tipset med dadlar som sötningsmedel. Det låter gott, så det ska jag prova. Ha det bra!

 2. Emma Kristiansson

  Den här sylten är verkligen uppskattad i vår familj. Min son brukar stå och äta ur burken om jag inte ha koll på den:) känns underbart att kunna erbjuda mina barn nyttigare alternativ:) jag brukar blanda blåbär, hallon och björnbär:) blir jättegott. Tack för att du gör en så bra blogg.

  1. Emma

   Men åh vad roligt att höra Emma! Tack för din fina kommentar och hoppas ni fortsätter njuta av god och nyttig mat 🙂

 3. Annika

  Jag har just gjort detta, använde ekologiska dadlar. Ska testa att ha det i min veganska yoghurt ikväll! 🙂

 4. Karin Söderman

  Så smart.
  Måste göra något av mina blåbär och hallon som jag hittat i frysen som gått sönder.
  Hittade även fikon och dadlar där, torkade men jag får kolla om det går.
  Det blev en ganska stor mängd bär som måste användas inan jag kan frysa om

 5. Malin

  Det var inte så himla länge sen jag upptäckte hur enkelt det är att göra egen sylt. Och gör man på söta äpplen så behöver man inte ens något att söta med. Har provat att göra hallonsylt med aprikoser. Det blev rätt gott men ska prova med dadlar.

stats