emmabarremyr

Emma Barremyr

En påminnelse!

Mina vänner ♥

Jag ska inte behöva sitta här och försvara mig, och det är inte heller det som är min tanke med detta inlägg. Jag vill bara återigen påminna er om att det är en sån otroligt liten del av mig och mitt liv som ni ser här. Även om jag delar med mig om mycket, så är det långt ifrån allt. Så om ni ens skulle få för er att jämföra er med det som visas upp här så vill jag att ni slutar med det på en gång, ni får inte göra det. Det blir så fel då.

Jag är uppvuxen med stora sallader till maten, hela min familj äter så och det har vi alltid gjort. En tallrik utan grönsaker är liksom inte en komplett måltid i min värld eftersom det alltid varit så! Sen innebär det inte att jag äter mindre mat för det. Tre stora potatisar, 2 portioner ris eller en bamsesötpotatis kan ligga på tallriken, men ändå ser det kanske ut att vara lite eftersom jag fyller resten av tallriken (som för övrigt är gigantisk, de vi var har hemma är 30 cm i diameter) med grönsaker som jag älskar och blir glad av. Fråga sen Pelle eller någon annan i min familj vem som alltid står och skrapar det sista ur kastrullerna innan disken. Jo jag – för ofta smakar det ju mer!

Och ja – visst kan någon måltid vara mindre rik på kolhydrater, men kanske har jag kompenserat upp det i något annat mål under dagen? I snitt äter jag sex gånger varje dag, vilket garanterat ger mig den energi jag behöver (annars hade jag inte ökat fyra kilo i vikt sen i januari, blivit starkare och gång på gång satt bättre tid i löpningen). Kom ihåg att banan, havregryn, rotfrukter och riskakor är också rika på kolhydrater! Ofta äter jag tre bananer på en dag, för att jag älskar bananer och för att det ger så bra energi!

Jag vet vad min kropp mår bra av, och det kanske inte alls är samma som ERA kroppar mår bra av. Därför ska ni inte jämföra. Ni kan titta, hitta inspiration och lära, men ni får inte glömma att lyssna på ERA kroppar! Bara ni vet hur mycket mat ni behöver för att vara mätta och må bra. Bara ni vet vilken kost som ni mår bra av och vad som funkar för er! Stanna därför upp och se till er själva och ta hand om kroppen som ni bor i ♥

Ni är värdefulla, och den viktigaste personen i era liv är ni själva! Kom ihåg det 🙂

IMG_8787

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Zeruda

  Mycket klokt, Emma!

  Jag har en fråga. Hur lång tid går det mellan dina måltider/mellanmål? Jag känner att jag mår väldigt bra när jag håller tiderna, men jag vet inte riktigt hur lång tid det bör gå mellan måltiderna för att det inte ska bli för stort eller för litet glapp.

 2. Amanda

  Inte ofta jag kommenterar men FAN nu är det på tiden – DU ÄR SÅ GRYM. Du inspirerar mig då du verkar så himla sund i ditt tänk. Meningen”Jag äter 3 bananer på en dag ibland, för de är så gott och ger mig energi” gjorde mig glad. Jag ÄLSKAR bananer men läste på en blogg för länge sen att man inte skulle äta så mycket av det pga kolhydrater & så sött.. Alltså så trött jag blir..

  Jag ska fortsätta njuta av bananer och äta två på en dag om jag vill det!

  KRAM

 3. Moa

  Jag älskar att du är en person som VET vad du mår bra av och vad du håller på med, och rent ut sagt är det ingen annan som har med det att göra. Är glad att du delar så mycket som du gör i bloggen, men låt dig aldrig påverkas av tråkiga kommentarer om vad du gör. Du är grym, och att du mår bra av din egen livsstil är det enda som spelar någon roll i sammanhanget. Keep going!

 4. Karolina

  Varje människa måste ta sitt eget ansvar över livet – kost, motion, tankar, vad man pratar och skriver om! Det är väldigt lätt att tycka om saker och ting och gärna sånt som triggar igång något inom sig själv. Malin, om du tycker det e mest grönt på tallriken, kolla då riktigt noga några gånger till! Fundera över varför du “går igång” på det. Du väljer själv hur du fördelar maten på tallriken, jag väljer hur min tallrik ser ut, andra väljer hur deras tallrik ska se ut! Njut istället av en fantastisk blogg, njut av att det finns underbara människor som faktiskt kan tänka sig att dela en liten bit av sin vardag med dig och mig! Tack Emma för att du gör det!

  1. Emma

   Precis! Ofta finns det ju en orsak till hur man väljer att se på saker och ting och du har väldigt rätt i det du skriver! Tack för att du gillar min blogg och ger värme till mig, det glädjer mig! Stor kram

 5. Anna

  Alltid lika klockrent som vanligt – ett viktigt ämne som egentligen inte ska behövas tas upp, men som är så viktigt att vi alla blir påminda om! Underbara du 🙂

 6. Malin

  Ja ni har man inget annat att göra än att vrida och vända på ett bröd för det ska se bra ut på bild …då vet jag inte….

  1. Nathalie

   vet inte riktigt vad du menar, jag gjorde bara en slags liknelse. Man ser inte helheten av en bild, jag gjorde det inte mot Emma, utan för att säga att man ser inte hur det ser ut efter att hon tagit bilden kanske läggs det på mer kanske tar man en portion till.. att jag skrev vrida och vända på bröd var bara för att ge en annan bild kunde skrivit något annat självklart.. men det råkar nu vara så att jag bakar ganska mycket bröd och det var det som jag hade närmast. Jag menar bara att de flesta som bloggar stylar självklart sina bilder lite tar flera olika bilder och lägger upp den man är mest nöjd med..
   Ledsen om jag var otydlig
   // Nathalie

 7. Nathalie

  Bra Emma!!
  En bild är en bild man fixar och trixar för man vill ha den bästa bilden att lägga upp, det måste väl ändå de flesta förstå (jag själv som då mest lägger upp bilder på bröd vrider och vänder på det tills jag hittar den sida som ger den snyggaste bilden och döljer ibland ett mindre skönhets fel lr hur man ska säga..) Tänk alla hur kul hade det varit om allt bara skulle varit uppslängt på talriken utan en enda tanke?? hur inspirerad hade man då blivit?? En bild kan säga och ge mycket men kan aldrig visa hela ändelsen. Snälla tänk på det. Ett dygn har 24 timmar och där under händer otroligt mycket!!
  Låt dej inspireras av den givmildhet Emma har och allt hon ger, men hon är mer än sin blogg!!

  Ha en fin kväll // Nathalie

 8. Malin

  Du är fantastisk Emma! Du är äkta, och det du säger är så viktigt. Tack ´tack tack för att du bloggar och inspirerar på det sätt som du gör!

stats