Emma Barremyr

Morgonrutiner och kosttillskott

God morgon ♥

Alla har vi våra morgonrutiner och det senaste halvåret har jag skapat mig en morgonrutin som jag är helt förälskad i. Magen älskar den och är bättre än någonsin, jag är pigg och har energi och håller mig dessutom frisk från förkylningar och sån skit!

Den här morgonrutinen kommer jag hålla fast vid!

Det första jag gör när jag vaknar på morgonen är att blanda ihop en grön drink på 1 msk Raw Reserve, 1-2 cm riven ingefära, 1 msk hälsoolja från Zinzino och några dl vatten. Där sväljer jag också ner 1 zinktablett och 1 tablett Probimage.

IMG_1253

IMG_1251

 

Raw reserve är ett grönt superfood fullproppad med näring och bra saker som håller tarmen igång och rensar bort gifter och gammalt slagg. Den innehåller också massa bra bakterier som är snälla för magen och hjälper den att hålla en god hälsa.

Probimage är också för magens skull. Jag ger den lite extra goda bakterier för att jag vet att den blir gladare och snällare mot mig då!

Zink är bra för immunförsvaret och hjälper till att stå emot förkylningar och andra virus och bakterier!

Matsmältningsenzymerna har jag ätit sen i höstas nu och de är grymma för min IBS. Dessa tar jag i samband med varje måltid för att hjälpa tarmarna att smälta maten bättre. På så vis har jag sällan gaser och lika uppsvälld mage som tidigare!

 

IMG_1254

 

Den där hälsooljan har jag ätit i ett halvår nu ungefär. Genom blodtester har jag fått bevisat att balansen mellan mina blodfetter (omega3 och omega6) har neutraliserat och kroppen är mycket piggare än tidigare! I vintras hade jag ett högt värde av omega6, vilket skapar förutsättningar för inflammationer i kroppen. Men tack vare oljan är nu värdena bättre och jag är bättre rustad mot inflammationer – också en anledning till varför jag känner mig frisk och stark!

 

Hur ser era morgonrutiner ut?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Jag vet faktiskt inte, men jag skulle nog undvika det om jag var gravid eftersom man ska vara lite försiktig med kosttillskott då 🙂

 1. anna

  Underbar blogg!

  Jag har problem med roscea och har läst att just matsmältningen
  är ett problem då också, e.v.
  Är och har alltid varit väldigt hård i magen så tror du denna ”dricka” du dricker är
  bra för matsmältningen?
  Kan du rek nån mat som är xtra bra för matsmältning?
  Uteslutit gluten,mjölk och socker nu från min kost och
  äter mkt raw food.Inget kött men fisk.
  Och använder mig bara av ekologiska produkter/livsmedel.
  Köpt zink som kmr i veckan och d vitamin som jag intar.

  Kan man göra sånt test på vårdcentralen?

  Ha d fint,

  Mvh Anna 🙂

  1. Emma

   Tack!

   Är du hård i magen kan nog det gröna pulvret vara bra för att få fart på den 🙂 Och vill du ha hjälpa med att smälta maten rekommenderar jag verkligen matsmältningsenzymerna, de är grymma!

 2. madelene

  Hej! De här digestive enzymes som du tar, de innehåller ju mjölk, jag är laktosintolerant, vet du om det är laktos i dem? Hur många tar du? Har också besvärlig uppsvullen ibs mage och ingenting verkar hjälpa. Ha en fin kväll!

  1. Emma

   Jag är också laktosintollerant, men det är så lite mjölk i så det märks inte! Det är nog mest för de som inte tål mjölkprotein! Jag tar en till lunch, och en till middag 🙂

 3. Maria

  Hej Emma!

  Intressant inlägg, jag håller själv på och funderar över morgonrutiner, vad jag kan göra för att puffa på min kropp att må ännu bättre. Jag har enormt lätt för att bli förkyld, nu har det varit i snitt varannan vecka sen några månader tillbaka, dessförinnan hade jag en lite bättre period men innan det varannan vecka förkyld. Jag jobbar med yngre barn och blir ju väldigt utsatt för bakterier dagligen. Vad har du för tips?
  Just nu dricker jag varje morgon, citron och ingefärsvatten men känner att jag behöver något mer att boosta kroppen med! Jag tänker på det här med omega 3 och 6, jag får nog i mig för lite omega 3, äter kanske fisk 1 gång veckan, skulle det vara nått att testa för mig? Har även kollat på ett kosttillskott, men har ganska lite kunskap kring detta, har du hört talas om detta? http://sv.gnld.com/sv-se/product/CoreProducts/CoreProducts/ProVitalityPlus

  Tack för en underbar blogg och all positiv energi du sprider! Kram!

stats