emmabarremyr

Emma Barremyr

Linsbiffar i hamburgerbröd på ett färgglatt fat

Hej snyggisar ♥

Idag blev det veggomiddag och jag fick äntligen för mig att testa linsbiffar som jag länge velat gjort! Och jag förstår INTE varför jag inte gjort det tidigare? Det var otroligt gott (tyckte jag, inte Pelle – men han gillar inte heller jordnötssmör som biffarna inkluderade, så det var inte så konstigt att det inte var det godaste han ätit, hehe), men för mig som ÄLSKAR jordnötssmör var såklart de här biffarna rena drömmen 🙂 Och den sötstarka såsen blev pricken över i:et om jag säger så!

IMG_0811

IMG_0818

 

Ingredienser (8 biffar, 4 personer):

 • 4 dl kokta linser (ca 2 dl okokta)
 • 1 dl jordnötssmör
 • 2 små finrivna morötter
 • 1 ägg
 • 1 tsk curry
 • 1 nypa salt och peppar
 • 2 tsk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop linser jordnötssmör, morot och ägg. Tillsätt kryddor och smaka av. Jag kokade mina linser i salt och behövde därför inte salta så mycket sen. Tillsätt sist fiberhusk och låt sedan smeten svälla en stund. Olja in en ugnssäker form med kokosolja. Fukta händerna med kallt vatten och forma sedan 8 biffar av linssmeten som du sedan gräddar i ugnen i 20-25 minuter (tills de får lite färg).

Sås (4 personer):

 • 1 dl kvarg
 • 1 dl turkisk yoghurt
 • 1 dl mangosylt (klicka för recept)
 • Curry
 • Örtsalt
 • Chilipulver

Blanda ihop kvarg, turkisk yoghurt och mangosylt. Smaka av med kryddor tills det passar din smak. Såsen blir otroligt god då mangon ger en härlig sötma medan curry och chili hettar till lite – mums!

Klicka för recept på brödet!

 

Servera linsbiffarna med bröd, sås och ett gäng färgglada grönsaker!

 

IMG_0816

 

Hoppas det smakar 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats