Emma Barremyr

Glutenfria frukostfrallor med solroskärnor

Hej ♥

Det här med vad jag vill äta till frukost går ju i perioder, och jag snöar ju lätt in som ni vet, hihi 🙂 Ibland är det gröt, ibland mugcakes, ibland kesokvarg med olika former av granola, medan det andra gånger är smoothies, olika typer smörgåsar eller scones.

Just nu är jag inne i en smörgås/ sconesperiod, och känner mig inte alls sugen på något annat än en saftig brödbit med gott pålägg i form av t.ex. ost och avokado, eller jordnötssmör och banan. Ägg och keso är ju inte heller fel 🙂

I måndags blev det därför brödbak för att fylla på frysen för veckan! Egentligen är det inte så mycket jobb med själva brödet, mer än att det behöver tid till att jäsa (men då kan du sysselsätta dig med något annat) 🙂 Testa gärna!

img_0510

IMG_0504

 

Ingredienser:

  • 5 dl (ris)mjölk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk kokossocker
  • 50 gram jäst
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 dl rismjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 dl psylliumhusk

Rör ut jästen med mjölk, rapsolja och kokossocker. Tillsätt sedan salt, solroskärnor, mjöl och psylliumhusk. Konsistensen blir  först en lös smet som sedan sväller och blir klibbig medan du kör degblandaren eller vispar i några minuter. Låt degen svälla en stund och ta sedan lite olja på dina händer när du rullar degen till runda bollar och lägger på en plåt (jag fick 15 bollar). Lägg över en bakduk och låt dem jäsa i 90 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda sedan tekakorna i 18-20 minuter (tills de får lite färg). Låt svalna och servera med ditt favoritpålägg!

 

IMG_0512

 

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hej Emma och tack för din härliga bloog med alla goda recept! 🙂
    Hade tänkt testa ditt recept på bovetefrallor men tänkte höra om du tror att jag kan byta ut jästen mot bikarbonat eller bakpulver? Min mage är känslig mot just jäst men skulle gärna vilja testa ditt recept ändå.
    God fortsättning på nya året, kram Anna.

    1. Emma

      Hej Anna! Vad roligt att du gillar mina recept 🙂 Frallorna borde gå att göra med bikarbonat eller bakpulver istället för jäst. Om du tester får du gärna meddela resultatet 🙂 God fortsättning till dig med! Kram

  2. Jenny

    Hej! Har bakat ditt kokosbröd (tror det hette så? en massa ägg i iaf! 🙂 ). Det var heelt gudomligt, gjorde dubbel sats så blev den fullstor och jättegod att rosta!
    Vill nu baka detta brödet imorgon, har allt förrutom rismjöl och psylliumhusk. Tror du rismjölen kan bytas ut mot någon annan mjöl? Har majsmjöl bl.a…
    Psylliumhusk, kan det kanske bytas ut mot ströbröd eller chiafrön? Ska man ta lika mycket?
    KRAM! 😀

    1. Emma

      Hej! Vad roligt att du gillade kokosbrödet 🙂 Det är en favorit hos mig också! Angående det här brödet kan du byta mjölet mot något annat, men testa dig fram till rätt konsitstens då olika mjölsorter suger olika vätska. Psylliumhusk kan bytas mot vanlig fiberhusk, men du bör nog ta en mindre del av det 🙂 Kram

  3. Madde

    Hej!
    Underbar blogg! Ser jätte goda ut!
    Jag undrar om man kan byta ut rismjölet mot mandelmjöl eller kokosmjöl?

    1. Emma

      Tack, vad glad jag blir! Absolut, men testa dig fram och se hur mycket mjöl du behöver då de suger olika mycket vätska 🙂

  4. Jessica

    Hej fina Emma! Först av allt, tack för en helt underbar blogg!! Är inne dagligen och blir aldrig besviken, fantastiska recept och så fina, peppande inlägg som gör susen för mig som precis har börjat inse hur stor del min självkänsla har för mitt välbefinnande. Så tack:)

    Nu till min fråga, gjorde din frukostbägare med blåbärstofukräm igår, helt vansinnigt god men det blev en hel del tofu över så undrar hur hållbarheten är? Stod inget på förpackningen. Finns det något annat gott man kan använda den till? Kram!

    1. Emma

      Åh, vad du är söt! Tack snälla 🙂 Det värmer verkligen för mig att höra! Vad kul att du gillade frukostbägaren 🙂 Hållbarheten brukar vara några dagar så när jag väl öppnat en burk äter jag tufukräm flera dagar i rad till frukost, eller som mellanmål 🙂 Kram

stats