emmabarremyr

Emma Barremyr

Köttfärsfylld aubergine

Hej vänner ♥

Gårdagens snabba middag fick bli köttfärsfylld aubergine!

Därför bjuder jag er idag på ett enkelt, men väldigt gott och snabblagat recept på bra vardagsmat 🙂 Jag har tidigare gjort en vegetarisk variant och den hittar du här <– (klick), men den här gången var vi sugna på köttfärs, så jag bytte bara ut svampen mot en paket älgfärs i stort sett och fick ett himla gott resultat!

Mums 🙂

IMG_0455

IMG_0459

 

Ingredienser (2 personer):

 • 2 aubergine
 • 300 gram köttfärs
 • 100 gram fetaost
 • 1 gul lök
 • Timjan
 • Persilja
 • Salt och peppar
 • Smör

Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen i mitten och gröp ur innehållet hacka i bitar. Lägg in skalhalvorna i ugnen i 10 minuter tills de får lite färg. Bryn köttfärsen i smör och lägg sedan i hackad lök och aubergine som får fräsa med tills det blir mjukt. Salta, peppra och krydda med timjan och persilja efter smak. Smula i hälften av fetaosten och rör runt. Ta ut aubergineskalet ur ugnen och häll i fyllningen. Smula över resten av fetaosten och kör in i ugnen i ytterligare tio minuter.

Klart!

Servera med en sallad!

 

IMG_0462

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Hej! Har du tips på hur man kan hålla motivationen uppe när man springer längre sträckor som milen? Jag springer det ibland, men min psyke ger upp ganska tidigt (jag orkar fysiskt). Det går bra i början, men senare är det tufft. Jag vet att jag fysiskt klarar att ha ett högre tempo, men jag sänker tempot för motivation sviker.

  uppskattar även om du har något tips på hur man kan ta sig ur sin bekvämlighetszon vid löpning, att springa lite fortare än vad som är skönt för att få upp pulsen och förbättra sin kondition. Är så lätt att man kommer in i ett trivsamt tempo vid varje löppass.

  Tacksam för svar eller ett inlägg om motivationstips! 🙂

stats