Emma Barremyr

That sallad!!!

Hej vänner ♥

Min pojkvän är inte svår att göra lycklig när det kommer till mat. Han äter tacksamt allt jag lagar och höjer ofta mina rätter. Han är en matglad person precis som jag och därför är ett av våra stora intressen att äta mat.

Jag älskar att laga maten, men i söndags kom vi båda hem trötta och ville ha något snabblagat och enkelt till middag – och så gott något så enkelt som en sallad kan vara! Min kille satt och log under hela måltiden och var nog nöjdare än nöjdast med den sega halloumin, de krispiga grönsakerna, den söta frukten och de ostiga tunnbröden.

IMG_0189

IMG_0188

 

Sallad på bladspenat, ruccula, miniplommontomater, röd paprika, guadeloupe melon, oliver, avokado och smörstekt halloumi. Extra pimpad med kokosflingor, torkade tranbär, pumpakärnor och sesamfrön.

Ostiga tunnbröd gör du genom att riva massa (gärna smakrik) ost över ett tunnbröd, strössla över pizzakrydda och lägg på ett tunnbröd till. Hetta upp en torr panna och grädda tunnbrödet på båda sidor i någon minut. Osten smälter då och klibbar ihop de båda tunnbröden. Låt svalna en kort stund och skär sedan fyra snittar som du serverar till salladen.

 

IMG_0190

 

Har ni någon favoritsallad?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Hej Emma!
    Jag läser din blogg varje dag och inspireras ofta till både träning och god mat (hälsa alltså :)) genom den! Dina recept är verkligen jättebra och jag gör något av alla dina mellanmål nästan varje vecka!
    Men just när det kommer till sallad så har jag lite svårare att inspireras. Jag försöker att äta mat efter vad som är i säsong, både för miljöns skull men också för att jag inte tycker att t.ex. tomater smakar något gott på vintern och det känns inte som att de innehåller lika mycket näring. Och nu på vintern är det därför så himla svårt att få till goda sallader! Jag skulle verkligen bli glad om du ville ge något tips på en god och nyttig vintersallad 🙂
    Tack för en jättebra blogg!

  2. Emelie

    Åh herregud vad gott!! Sallad är verkligen underskattat… Själv älskar jag det! Så himla gott och man kan göra så mycket olika, men dock föredrar de flesta av mina vänner en pizza eller hamburgare framför en god sallad
    Kram<3

  3. Maria

    Wow, salladen ser otroligt god och fräsch ut! Jag blir hungrig igen trots att jag nyss ätit middag! 🙂

stats