Emma Barremyr

Härliga morgonträning!

God morgon solstrålar ♥

Morgonträning var otroligt länge sen! Jag är en morgonmänniska – helt klart, men morgonträning har inte känts lockande på hela vintern faktiskt. Nu börjar morgnarna bli riktigt ljusa igen och det blir därmed mycket lättare att hitta motivationen till att hoppa i träningskläderna på morgonen för att riva av ett härligt pass! Egentligen finns det väl knappast en bättre start på dagen än att kicka igång den med träning? Har ni möjlighet – testa (är du nybörjare räcker det med en promenad – utgå alltid från dig själv)! Att starta dagen med träningsglädje och endorfiner ger dig en lycklig känsla och ett härligt flin resten av dagen!

Jag hade inte alls planerat morgonträning, men när jag nyvaken mötte killen som var löpklar till jobbet kände jag ett sånt otroligt sug efter löparlycka, svett och endorfiner att jag bums hoppade i träningskläderna, åt två riskakor med keso och banan (bästa uppladdningen innan morgonträning för mig) och gav mig ut, utan någon som helst plan för passet. Jag gick på känsla!

löpning9

löpning10

 

Det blev ett jobbigt pass – jobbigt, men härligt! 4 km löpning i stegrande tempo upp till 85% av max HF till Tyrskogen. Körde sedan 10 backintervaller (40 meter) och vände sedan hemåt och varvade då lätt jogg med löpteknik mellan lyktstolparna.

Hemma igen – svettig och lycklig! Vilken otroligt bra start på dagen det blev!

Och frukosten sen – smakar tusen gången godare efter aktivitet utomhus 🙂 Jag slängde snabbt ihop en bägare på kall havregrynsgröt som varvades med en tofukräm!

 

löpning 12

frukost

 

Kall havregrynsgröt: 1 dl havregryn, 1 tsk chiafrön, 1 krm vaniljpulver, 1 nypa salt och 1 dl havremjölk blandas ihop och för svälla en stund.

Tofukräm: 1 dl silkestofu, 1/2 banan, 1 dl blåbär, 1 msk jordnötssmör, 1 krm vaniljpulver och en sträng honung mixas ihop till ens lät kräm.

Varva och toppa med skivad banan och kokoschips!

 

Hoppas ni får en fin tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Härligt det låter 🙂
    Själv tränade jag på gymmet innan skolan idag och det var så härligt, jag hade glömt vilken bra start det är på dagen. Förra läsåret morgontränade jag minst en gång i veckan, och nu andra året på gymnasiet har jag nog inte gjort det en enda gång.

    Sen har jag en helt annan sak jag undrar. Jag vet att du efter gymnasiet åkte runt i både Asien och Australien. Det är ett tag kvar tills jag tar studenten men jag har börjat fundera på vad jag vill göra sen, och resa (typ som backpacker) något år står högst på upp listan. Så jag har några frågor om det. Vilka ställen som du besökte var bäst och kan du rekommendera? Åkte du dit med någon kompis eller helt ensam, och hur var det? Kan ju tänka mig att man blir väldigt trött på varandra om man är två och att man ändå lär känna andra människor när man åker runt samtidigt som det är en trygghet och kan vara kul att uppleva ett sådant äventyr tillsammans.

    Tacksam för svar. Ha det bra 🙂 kram

  2. Emelia

    Du är så härligt inspirerande! Vill ge mig ut på en morgonrunda och äta frukost genast, men problemet är att det är kl 17.25 på eftermiddagen 🙂

  3. Josefin

    Har också kommit av morgonträningen lite nu under vintern, men så skönt när den verkligen blir av! Vad härligt med ett löppass – det riktigt strålar om dig på bilderna!

    Dina frukostbägareh har blivit lite av en favorit hos mig, älskar tofukrämen också! Spännande med blåbären mixade i, brukar annars ha de bredvid. Blir till att testa till morgondagens frulle!

    Ha en fin dag! Kram

  4. Ellinor

    9 gånger av 10 föredrar jag morgonträning – alla positiva fördelar överväger eventuellt negativa sådana. Jag har dock uppäckt att kvällsträning inte heller är sådär ”farligt” som jag bestämt fortsätter att hävda. Visst är gymmet ofta mer än fullt och man får improvisera en hel del, men energin och styrkan finns där. Skönt att ha ett alternativ de dagar då jag inte kommer iväg till gymmet på morgonen 😉
    Önskar dig en fortsatt fin dag!
    Kram

stats