Emma Barremyr

Frukostbakelse och uppiggande smoothie!

God morgon onsdag ♥

Veckan har dragit igång med full fart och både måndag och tisdag har varit full av jobb med PT-kunder i gymmet! Flera nya kunder har trillat in och det ska bli så himla spännande och roligt att få jobba mot deras mål tillsammans med dem! Igår blev en lång arbetsdag och jag var inte hemma förrän åtta och hann då bara äta middag och se Biggest Looser innan jag däckade i sängen! Irriterande nog så har det smattrat regn mot fönsterrutan hela natten så jag har sovit dåligt. Men, men, vi hår hoppas att regnet ger med sig snart 🙂

En bra grej med regnrusket ute är ju att känslan av att vara inne blir lite bättre. Jag älskar att fortfarande kunna tända ljus och mysa till det – både om morgnar och kvällar och idag har jag haft en lugn morgon i soffan framför Nyhetsmorgon. Jag lyxade till det med att slänga ihop en frukostbakelse med äpple och mandel, en uppiggande ananas- och banansmoothie och en kopp Pukkate i favoritsmaken lakrits och pepparmint.

IMG_0216

IMG_0217

 

Ingredienser:

  • 2 msk havregryn
  • 2 msk havremjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 äggvita
  • 1/2 mosad banan
  • 1/2 finrivet äpple
  • 1 msk mandelsmör

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom äpple och mandelsmör (de blandar du ihop för sig). Klicka ut halva smeten på en plåt och lägg sedan i äpple- och mandelfyllningen och täck med resten av smeten. Grädde i ugnen i 15-20 minuter eller tills bakelsen fått lite färg. 

Servera gärna tillsammans med en smoothie som frukost eller till en kaffekopp under eftermiddagsfikan.

Och glöm inte att njuta! Den är så god och gör gott för kroppen 🙂

 

IMG_0211

 

Smoothie:

Mixa till en fluffig smoothie! 

Ojidrinks är en fruktdryck med koffein från gröna kaffebönor som även innehåller fibrer, vitaminer och antioxidanter. Oji innehåller inga sötningsmedel eller konserveringsmedel, bara naturliga ingredienser och frukt och bär som är rättvisemärkt. Det är en bra dryck helt enkelt som passar utmärkt för mig som inte är ett jättefan av kaffe, men ändå vill ha något lite uppiggande ibland! 🙂

Vad äter ni till frukost idag?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mio

    Åh den där äppelpajsbakelsen är så god! 🙂 Själv åt jag krämig polentagröt med mandelmjölk, chiafrön, blåbär, sötmandel, rostad kokos, mullbär och mandelsmör samt fröknäcke med kokt ägg och avokado.

  2. Linda Assarsson

    Min frukost delades på mitten idag..
    Halva tidigt imorse..
    Knäckemackor med philadelphiaost & grönsaker & 1 kokt ägg tillsammans med kaffe 🙂
    Några timmar senare blev det kesella med jordgubbar på jobbet=mums 🙂
    Frukost är fantastiskt!!

stats