Emma Barremyr

Minichokladmoussetårta med kokosfrosting

Hej fredagsvänner ♥

Som avslut på veckan vill jag dela med mig av ett underbart recept från förra veckans lördagsmys! Efter att ha ätit massa glass och godis på fredagen gick lördagen mer åt det nyttiga hållet – balans ni vet! Jag var i skapartagen och experimenterade fram en underbar liten chokladtårta som vi mumsade på till film och soffmys!

Den här lilla godbiten funkar såklart lika bra till mellanmål, som till fika eller efterrätt! Det är en godsak med näring, alltså näring som tillförfin energi! Det är det som är skillnaden mellan att äta nyttiga och onyttiga godsaker. Samma kalorimängd kanske – men med en nyttig godsak får du i dig så mycket mer än bara ”tomma kalorier”!

Fett, proteiner, kolhydrater, vitaminer, fibrer, mineraler och massa antioxidanter! Tjohooo säger kroppen 😀

Avokado är dessutom en underbar ingrediens i det hälsosamma bakköket!

Ni har väl testat? Om inte tycker jag att ni ska slå till NU 😀

IMG_0016

IMG_0032

 

Ingredienser:

Mixa dadlar och cashewnötter till en crunchig botten som du trycker ut i en liten form (12 cm i diameter). Mixa avokado, agavesirap, kakao, mesquite, kanel, kokosolja och salt till en slät kräm och häll upp i formen. Vispa upp kokosgrädde och bred över chokladkrämen. Ställ in i kylen någon timme innan srvering!

 

IMG_0021

IMG_0036

IMG_0045

 

Hoppas det ska smaka!

Trevlig helg!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej!

  Vill börja med att säga att jag gillar verkligen din blogg och dina recept! Har prövat ett flertal och allt har blivit gott 🙂 Nu skulle jag till helgen vilja testa denna kaka men har några frågor: kan man skippa mesquite? Jag såg att någon skulle testa carob istället. Det har jag hemma men jag tycker inte att det smakar så jättegott. Jag får inte den där ”kola”-känslan som du skrivit om. Är det skillnad på olika sorter? Det kanske förstås inte märks så mycket när det också är så mycket annat i kakan. Till hur många personer är denna kaka tänkt till? Och en sista fråga; Om man gör t.ex. nyttiga chokladbollar med dadlar och sånt, hur många är det ”bra” att äta. En godisgris som jag skulle ju kunna trycka säkert 10 st lätt men då gissar jag att det där ”nyttiga” inte längre existerar. Tack för trevlig läsning och framför allt din sunda inställning till mat och andra godsaker! (gillar balansen!)

  1. Emma

   Hej Anna!

   Jag tror absolut inte att det blir något fel på kakan om du tar bort mesquiten, testa att ta lite mer kakao eller bara utesluta den 🙂 Det blir nog mer chokladsmak än kolasmak då 🙂 Vad gäller caroben tycker jag att de jag haft smakat ganska lika.. men alla är ju olika, jag gillar carob, medan någon annan inte gör det! Kakan räcker till runt 4-6 personer beroende på hur stor bit man vill ha! Sen kan jag tyvärr inte svara på din fråga om hur många man ska äta, det beror ju alldeles på vad du har för syfte med din kosthållning, men är du ute efter viktnedgång så är ju kalorier alltid kalorier och då bör du kanske tänka att inte äta för många. Men kom ihåg att de trots allt är bättre än godis då de mättar och ger näring 🙂

 2. Elin

  Lät jättegott! Jag tål dock inte nötter, så tänkte höra om du har nåt tips på vad man kan använda istället för cashewnötterna? 🙂

 3. Rebecka

  Hej, och tack för svar! Ska genast börja skaka på burkarna i butiken hädanefter 😉

  Jag såg att du länkade till kokosgrädden. Jag såg även att den ”bara” innehåller 67 % kokosnöt, jämfört med 80 % i Santa Marias kokosmjölk.. Får inte ihop det riktigt…

 4. Rebecka

  Denna ser ju helt fantastiskt god ut!

  Jag undrar dock en sak angående kokosgrädden. Jag har för mig att du har skrivit någongång att kokosgrädde är det tjocka som finns i kokosmjölk? Stämmer det eller har jag helt snurrat till det? I alla fall, jag har precis upptäckt kokosmjölken, och köpt hem det 3 gånger hittils. Varje gång har jag köpt Santa Marias Extra Creamy Coconut milk (en lila rektangulär förpackning), som består av 80 % kokos och 20 % vatten. Grejen är då den att kokosmjölken alltid har varit flytande. Lite som standarsmjölk i ”tjockleken”. Jag har aldrig sett något ”tjockt” i förpackningen. Jag har förvarat oöppnade föpackningar i skafferiet, och öppnade förpackningar i kylskåp i en tättförslutande burk i max 3 dagar. Ska mjölken vara så flytande? Det finns inget ”tjockt” i den… Kan jag ha haft oturen och köpt dåliga förpackningar varje gång?

  Är väldigt tacksam för hjälp! Vill ”göra” kokosgrädde, men vet inte hur jag ska gå tillväga, och jag är ännu inte insatt i kokos-världen.

  Tack för en superblogg också, och trevlig helg!
  Kram

  1. Emma

   Ja det är väldigt olika! Jag brukar skaka på förpackningen för att höra om det finns mycket ”tjockt” i. Tar en som inte skvalpar så mycket! Men nu har det kommit något som heter ”kokosgrädde” – ännu lite fetare än krämig kokosmjölk. Dock inte ekologisk, men den funkar ändå 🙂 klicka på den i inlägget så får du läsa om den 🙂

   Kul att du gillar bloggen, det glädjer! Hoppas att du har en fin helg! Lycka till med kokosgrädden 🙂 kram

 5. Sofie

  Den här ser ju bara för god ut! Läste om mesquite och verkar vara likt carob i smaken så ska prova att använda carob istället då jag har det hemma 🙂

 6. Ann-Christine Reimer

  Hallåe! Vill bara berätta att jag ÄLSKAR din blomkålspizza! Har gjort den flera gånger. Vill inte ha parmesanost i botten (rosacea) så häller i lite sesamfrön och en riven lök istället (fast den glömde jag ikväll!!). Ovanpå brukar jag lägga skivade champinjoner, små buketter av blomkål, skivad stjälkselleri, kanske kidneybönor och så fårost som jag smular sönder. Massor av pizzakryddor ovanpå. Mums!!

stats