Emma Barremyr

Frukostbägare – overnight oats med pepparkaka och mandel varvat med hallontofukräm

God morgon fredag ♥

Oj vad det här veckan har rusat iväg – precis som alla andra veckor! Jag kan inte förstå vart tiden tar vägen, det spelar ingen roll vad jag gör – jobbar eller är ledig – tiden bara svischar förbi!?

Efter en intensiv jobbvecka med många deadlines känner jag nu att det ska bli otroligt skönt med en ledig helg. Det är så roligt att få jobba med det jag gör, men tid för att bara vara är minst lika viktigt som att ha ett roligt och tillfredsställande jobb. Jag skulle kunna jobba hur mycket som helst för att det är så kul, men jag har på senaste tiden märkt hur beroende jag är av att bara stänga ner med jämna mellanrum, en balansgång som är svår med eget företag – jag har ju mitt jobb hemma hela tiden. Det är så viktigt att kunna lägga bort telefonen för en stund och bara fokusera på nuet! Jag behöver bli bättre på det och jobbar på det 🙂

Och äntligen börjar veckan i Idre närma sig! Jag tar såklart med mig mina PT-onlinekunder dit upp, men så mycket mer jobb än coachning blir det inte nästa vecka! Då är det fokus skidåkning och familjemys som gäller!

Idag ska jag till gymmet under förmiddagen för att köra ett ”live-pass” med en av mina PT-onlinekunder för första gången! Det ska bli grymt kul! Och senare i eftermiddag hoppar jag och Pelle in i bilen och åker upp till svärföräldrarna för en lugn kväll och blir lite bortskämda med god mat och sällskap!

Till frukost laddar jag med en liknande bägarvariant som jag åt igår, fest den här gången med pepparkakskryddor och hallon!

Tjohoo, så gott! Vilken start på denna fina, soliga fredag!

IMG_0100

IMG_0101

 

Ingredienser:

 • 1 dl havregyn
 • 1 dl havremjöl
 • 1tsk chiafrö
 • 1 tsk pepparkakskryddor
 • 1 msk mandelsmör
 • 1 krm salt
 • 2 krm vaniljpulver
 • 1 dl hallon
 • 1/2 banan
 • 1 dl silkestofu
 • 1 tsk honung

Blanda ihop havregyn, havremjölk, chiafrl, pepparkakskryddor, salt och 1 krm vaniljpulver och låt svälla en stund (eller under natten). För att göra hallontofukrämen mixar du ihop tofu med 1 krm vaniljpulver, hallon, banan och honung. Ät den direkt eller lägg den i en burk under natten och ät sedan tillsammans med den kalla gröten! 

En smakkombination som gifter sig i munnen! Yummie!

Jag måste även få slå ett slag för det där vaniljpulvret. Det är verkligen toppen – precis lika smakrikt och bra som alla andra, det är raw och ekologiskt och det billigaste jag hittat! Du får hela 50 g för 85:- 🙂 Förut har jag köpt på ica, en liten burk på 10 g för 45:-. Det här är ju som hittat! Vaniljpulvret finns att köpa här!

 

IMG_0103

 

Vad äter ni för gott till fredagsfrukost?

 

Stor FREDAGSKRAM / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Vad god den ser ut! Jag åt havregrynsgröt med en matsked raw kakopulver samt ett ägg i, färska jordgubbar som topping. Smaskens! Hur kommer det sig att du ofta äter tofu till frukost?

  1. Emma

   Mums! Silkestofun ersätter kvarg för mig då jag inte kan äta det längre (får jättemycket halsbränna 🙁 ). Silkestofu är proteinrikt och jättegott att göra typ glass och olika krämer på 🙂

 2. Sally

  Lät smarrigt! Och va skönt med helgen i Idre! Jag drack citro och ingefärste och en grön jos innan ett yoga pass på gymmet kl7 och sen en stor mättande skål äpplepajssmakande gröt

 3. Linda Assarsson

  Seeeeen frukost idag…men bättre sent än aldrig 😉
  Njuter av min favoritfrukost..

  Knäckemackor med philadelphiaost & grönsaker, kokt ägg, kesellakräm med mikrat kaneläpple och kaffe! Mums 🙂

stats