Emma Barremyr

Älgfärsbiffar med basilika och dijon

Tjena godingar ♥

Nu får ni ursäkta mig för allt prat om magproblem, bajs och sånt, men jag vill bara tala om för er att doktorn ringde idag igen. Han hade fått samtal från labb då de efter att ha gjort en närmare mikroskopisk undersökning hittat bakterier i min avföring ändå! Bakterier som orsaker diarréer och illamående, och som jag ska få medicinsk behandling mot. Det var en sån otroligt lättand att få veta att  det ändå inte varit min IBS som spökat och ballat ur totalt, utan att det faktiskt är något som går att göra något åt! Jag är så glad 🙂

Så, idag firar vi med husmanskost till middag!

Pannbiff och mos – underbart och gott!

IMG_0093

IMG_0094

 

Ingredienser (2 personer):

 • 300 g älgfärs
 • 1/2 dl mandelmjölk
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1 kruka basilika
 • 1 msk tomatpuré
 • 2 msk dijonsenap
 • 1 tsk örtsalt
 • Pepparmix

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mandelmjölk med fiberhusk, hackad basilika, tomatpuré, dijonsenap, örtsalt och pepparmix och låt svälla en liten stund. Blanda sedan i köttfärsen och forma till 4 stora biffar. Stek i ugnen i 15-20 minuter och servera sedan med potatismos, lingonsylt och färgglada grönsaker!

 

IMG_0098

 

Vad äter ni till middag idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Jag blir så glad för din skull, att det är något som det går att göra något åt med mediciner och så himla skönt att det inte är IBS:en som blivit försämrad. Kanske du slipper ändra på din kosthållning nu, vet ju att du tycker om den maten. Jag hoppas du får bra medicinsk hjälp och önskar dig en jätte härlig helg! Kram

  1. Emma

   Ja jag tog antibiotika igår, en engångsdos på fyra tabletter och känner stor skillnad redan idag! Inget illamående vilket är så otoligt skönt, det blir nog bra det här 🙂 hoppas att du har en underbar helg du med Karin och tack för att du bryr dig om mig <3

 2. Fanny Roethlisberger

  det låter ju märkligt men ”GRATTIS” !! För oavsett hur jobbig sjukdom/dåligt mående är, så är det ännu värre att bara vara ovetande om lösning och inte se något slut – nu kan du ju iaf GÖRA något! Så fy vad skönt!! Min mage har också ballat ur lite sedan medicinen, men åt andra hållet. Ser gravid ut, och du vet hur ont det gör i vanliga fall.. 😉 love it! Kram på dig

  1. Emma

   Haha! TACK 🙂 bär redan bättre av medicinen! Åh, attans, att det alltid ska vara något! Hoppas din mage blir bättre snart! Kram finis

 3. Cecilia

  ”Skönt att höra” låter lite konstigt. Men skönt att höra i den benämningen att dom faktiskt hittade någonting! Hoppas din mage reder sig snart! Kram på dig

  1. Emma

   Jag förstår det, men det var faktiskt skönt! Är redan bättre och mår inte illa längre 🙂 kram och tack för omtanke

 4. Sandra

  Gud, så skönt att de hittade något. Nog för att IBS är jobbigt, men så illa som du verkar ha haft det ska det ju inte vara om man verkligen inte misshandlar kroppen med dålig kost. Och från bajs till mat – vad sugen jag blev på mos 😀
  Ta hand om dig, fina du!

 5. Fanny

  Vad glad jag blir för din skull! Skönt att kunna hitta felet. Uppskattar även att du faktiskt skriver om de här ämnena och på så sätt gör det mindre tabubelagt. Hälsa oc välmående är ju verkligen en helhet där även det här ”området” ingår. 🙂 Stor eloge till dig som vågar skriva och dela med dig av sådana här problem. 🙂

  1. Emma

   Ja det var skönt 🙂 är tacksam för att ni uppskattar att jag skriver om det. Jag är bara människa och såhär kan det vara liksom! Nu hoppas jag det blir bättre 🙂

stats