Emma Barremyr

Love my spiralizer

Hej vänner ♥

Länge, länge hade jag gått och suktat efter en spiralizer som kan göra sötpotatis, rödbetor, morötter, zucchini, gurka o.s.v. till vackra skapelser på min tallrik! När jag sedan fyllde 25 för några veckor sen blev den äntligen min och jag kan lova att den gått varm här hemma sedan dess!

Det är väldigt gott i salladen eller som tillbehör till maten. Du kan välja att äta ”grönsakspastan” rå (perfekt för den som vill göra rawfood) eller om du vill koka eller steka den. Det finns mängder med varianter och ni kommer få mycket recept framöver!

Det kan jag lova er!

Och för er som undrar så hittar ni spiralizern här <–(klick)

IMG_9378

IMG_9381

 

Till lunch tidigare i veckan gjorde jag morots- och rödbetspasta som sedan serverades med vegetariska bollar, mandelyoghurtsås och linsfrallor.

Vegetariska bollar (10 st):

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl pumpapuré
  • 1 dl kokta röda linser
  • 1/2 dl näringsjäst
  • salt och peppar
  • 1 tsk fiberhusk (så att det binder ihop)

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna och blanda ihop alla ingredienser. Rör sist i fiberhusken och låt svälla en liten stund. Rulla sedan bollar och grädda i ugnen i 15 minuter.

Såsen gjordes på turkisk yoghurt, mandelsmör och en nypa salt.

Både bollarna och frallorna gav Annie inspiration till och receptet på frallorna hittar ni här <– (klick). Urgoda måste jag säga!

 

IMG_9386

 

Och så lite spenat, lite paprika och några skivor ost! MUMS!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecca

    Hej!
    Jag beställde sånt där jordnötsmjöl PB2 och PB2 chocolate. Vet bara inte vad jag ska göra med det.. Har du något förslag?:)
    Har för mig att du också hade sånt men har aldrig sett det här på bloggen i något recept..

stats