Emma Barremyr

Jordnötsmuggkaka

God morgon ♥

Mina jobbveckor i Torsby är ganska intensiva och idag är det återigen dags för jobb i form av ett långt pass på 24 timmar. Ändå så trivs jag på jobbet och tycker för det mesta att det är mysigt att vara där. Jag har jobbat som personlig assistent hos den här personen i så många år att det nästan blivit som ett andra hem, och att kunna känna sig som hemma på jobbet känns fint och bra! I veckan har vi hunnit med både badhuset och varit ute i snön och gungat. Idag hoppas jag också att vi kommer ut en stund i det vackra vinterlandskapet!

Lördagen börjar såklart med en underbar frukost som intas med tända ljus vid köksbordet. Det blev en jordnötsmuggkaka som toppades med hallonkesokvarg, mer hallon och några nypor riven kokos!

IMG_9230

IMG_9233

 

Ingredienser:

 • 1 ekobanan
 • 1 dl havregryn
 • 1 ägg
 • 2 msk (havre)mjölk
 • 2 msk jordnötssmör
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1 krm bakpulver
 • En nypa salt

Lägg alla ingredienser i en bunke och stavmixa ihop till en slät smet. Häll upp i en microsäker mugg och micra i 3-4 minuter eller tills kakan har stelnat. Ta ut och dela kakan på mitten. Blanda ihop keso, kvarg, hallon och vaniljpulver och lägg på underdelen. Lägg på toppen och häll på det sista av kesokvargen och dekorera med lite mer hallon och kokos.

Ät och njut för sjutton!

 

IMG_9243

 

Önskar er alla en superfin lördag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Hejsan Emma!

  Vilken fin blogg du har, jätteinspirerande att klicka och läsa bland dina inlägg! Måste bara säga att jag är ett stort ”fan” av muggkakor och har testat de flesta varianter, morot, äpple, choklad, med eller utan kvarg, pepparkaksvariant med mera. Men aldrig med jordnötssmör trots att jag älskar det. Det får nog bli lunch med muggkaka istället för mat idag tror jag!

  Vänliga hälsningar
  Lisa

  1. Emma

   Ja enda nackdelen är att jag jobbar i två olika städer, det börjar ta på krafterna, men jag hoppas kunna gå över helt till mitt egna företag snart 🙂

stats