emmabarremyr

Emma Barremyr

Annandagen och ekologisk solskyddsfaktor

Hej vänner ♥

Annandagen har gått i ett! Efter jobbet i morse bar det av till gymmet för ett sista styrkepass (överkropp), följt av shopping av det sista inför resan – energidryck, snacks och tidningar! Jag har också hunnit med ett bak (råa pepparkaksbollar som till resesnacks) och middag hos morfar tillsammans med tjocka släkten! Morfar är en riktig mästare i köket och hade kokat ihop sin underbara tjädergryta! Mumma!

Väskan har packats upp och packats ner och packats om ett antal gånger för att dubbelchecka att allt finns med. Nu är den ihoppackad för sista gången, biljetterna och passen är framlagda och vi är redo att åka! Jag ska bara sova några timmar först, förhoppningsvis typ tre (om jag nu kan somna med alla fjärilar i magen) 🙂

 

IMG_7190

 

Den här resan testar jag för första gången ekologisk solskyddsfaktor. Jag har haft svårt att hitta en solskyddsfaktor som passar min hud – alla “vanliga” innehåller ämnen som jag inte tål och ger mig utslag. Nu hoppas jag att jag slipper det den här gången! Ekologisk solskyddsfaktor är dessutom mycket starkare än vanlig och det är därför inte lika viktigt med hög Spf.

 

IMG_7191

 

Om jag har fjärilar i magen? Jotack, det kan jag lova! Mest nervös är jag för den där jäkla malariaprofylaxet som man tydligen kan bli jättesjuk av och får alla möjliga biverkningar, anemi är bland annat en vanlig biverkning vilket inte känns sådär jättekul när vi ska upp på hög höjd… det blir ju som gjort för höjdsjuka. Så ja, jag sitter här och överväger att inte ta den. Fler än 1 av 10 drabbas också av kräkningar, diarréer, feber och kraftig huvudvärk – kanske inget man vill gå upp för Kilimanjaro med? Vi har bara en chans nu och vi vill inte missa den! Dessutom ger inte profylaxet 100%-igt skydd så det känns bara onödigt, samtidigt vill jag ju inte ha malaria heller…. Hur ska jag göra?

Vi åker alltså inatt och som ni förstår kommer bloggen bli lite tom på inlägg i några veckor framöver. Jag har dock fixat ett tidsinställt inlägg varje dag (läsvärda inlägg från tidigare kommer i repris) och senare under resan kommer det komma lite “live-inlägg” från Tanzania också. Det beror lite på hur tillgången på internet är, det ska finnas på Zanzibar, men under safarin är jag osäker och under Kilimanjaro kan jag lova att det inte blir någon update – men ni kommer få efteråt!

Nu vill jag ge er alla er stor kram, önska er en fin fortsättning och ett gott nytt år! Just det, på nyår kommer det en tillbakablick över mitt 2013 här på bloggen! Missa inte det 🙂

KRAM / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Vad är det för profylax ni tar? Malarone har jag tagit otaliga gånger och har aldrig märkt av någonting alls. Jag reser mycket i tjänsten till länder med malaria och av alla resande och utstationerade kollegor så har ingen fått allvarliga biverkningar av just den. Det värsta var en kollega som fick metallsmak i munnen när vi var i Naivasha en vecka och det var ju lite trist att all mat smakade apa. Är det däremot Lariam ni ska ta så skulle jag fundera på att avstå. Men i områdena kring Arusha behöver man profylax och tro mig ni vill inte ha malaria, speciellt inte den sort som finns i de trakterna. Det är inte att leka med.. Om ni har tagit Dukoral innan så har ni bättre skydd mot diarréer och turistmage också. Om ni tar Malarone, glöm inte att ta den tillsammans med fet mat (typ yogurt) då det hjälper tarmen att ta upp ämnena bättre så att du får ett starkare skydd. En del läkare är inte medvetna om detta och det kan påverka skyddsgrad i rätt stor utsträckning. Lycka till med resan!

 2. Veronica

  Bästa solskyddet! Har inte använt nåt annat sen jag testade det märket första gången. Ha en underbar resa!

  ps.Varning för sprayen som finns i samma märke bara för den färgar av sig så alla kläder blir gula :/

 3. Alexandra

  Den där solkrämen använder vi alltid, funkar fin fint men det går åt ganska mycket då den är tjock och svår att smeta ut. Hoppas resan blir fantastisk!

 4. Anna . P

  Vill bara önska er en riktigt underbar resa & semester!
  Ser fram emot inlägg om den när ni är hemma från äventyret igen! 🙂
  Kramar!

 5. Jonna

  Åååh vad härligt, hoppas allt går bra! Har själv varit i Tanzania för några år sedan, bl.a. på safari och Zanzibar och guud vad fint det är! Lovar, Tanzania är fantastiskt!

stats