Emma Barremyr

Juldagsintervaller

Hej alla fina ♥

Hoppas att ni hade en riktigt fin julafton igår och att juldagen fortsätter i samma anda!

Här har det inte varit någon stress alls, varken dagen innan eller under julafton. Vi var för ovanlighetens skull ganska få som firade jul hemma hos mamma och pappa i år (bara 10 stycken, annars brukar vi vara mellan 20-25 personer), vilket var ganska skönt! Jag gillar stimmet som brukar vara, men det var också skönt att dra ner på alla förberedelser och ta det lite lugnt! Efter en seg julfrukost tog vi alla en långpromenad i spöregnet (usch för vädret, var är snön???) innan det blev dags för julmat, julklappsutdelning och julfika!

Och på tal om julklappar, jag fick min efterlängtade sovsäck som ska hålla mig varm om nätterna på Kilimanjaro + lite annat smått och gått, så jag är himla nöjd med årets julklappar!

 

Idag vaknade jag tidigt och bestämde mig för att springa mitt planerade intervallpass innan frukosten (de andra sover ändå så länge och jag orkar inte sitta och vänta). Gårdagens mängder av julgodis + ett par riskakor med banan fick agera energi inför passet och SOM jag körde! Svetten rann och endorfinerna sprutade! Äntligen är kroppen med mig och sådär full av energi och glädje igen! Så himla underbart!

Passet såg ut som såhär:

 • 15 min uppvärmningsjogg
 • 1 min löpning (hastighet 10 km/h, 10% lutning) + 1 min gång (hastighet 6 km/h, 10% lutning) x 8
 • 2 min gång
 • 30 sek löpning (hastighet 14 km/h, 5% lutning) + 30 sek stillastående vila (hoppa av bandet) x 8
 • 2 min gång
 • 15 sek löpning (hastighet 17 km/h, 1% lutning) + 15 sek stillastående vila (hoppa av bandet) x 8
 • 5 minuters nedvarvning

Svett, svett svett och löparlycka! Wiiiieeee! Och hemma igen smakade frukosten bättre än bäst vill jag lova!

Vill du också köra passet anpassar du lutning och hastighet på bandet efter din egen förmåga. Jag pressade mig hårt idag för det var sista konditionsträningen innan vi påbörjar vandringen på söndag! Så härligt det känns att ha ett så grymt pass bakom sig (jag tror det är allt julgodis som slunkit ner, hihi).

 

 

Idag ska jag fortsätta fira jul hos mina svärföräldrar och ikväll + inatt är det dags för sista jobbpasset innan resan! Hej vad det går, det är SÅ NÄRA nu 🙂

Ha det fortsatt mysigt mina vänner!

Massa kramar / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna . P

  Härlig start på dagen! Blev allt lite inspirerad av din löpning där, kanske blir något liknande för mig imorgon 🙂 idag blev d ett gäng tabata intervaller på vardagsrumsgolvet med mamma (och pappa och mormor som publik) innan frukost. Men d va grymt, nu väntas skurning av golvet, blev många blöta svettpölar 😉

  Ha en skön fortsättning på julen! Kram!

stats