Emma Barremyr

Ljuvliga saffransscones

God morgon vänner ♥

Hur mår ni?

Jag känner mig faktiskt ganska utvilad efter en lugn och skön vecka som avslutades med ett 24-timmarspass på jobbet. Jag sjukskrev mig från tre pass förra veckan, men jobbade det sista (söndag till måndag) och känner att det var precis vad jag behövde! Det var så länge sen som jag vilade hjärnan på det här sättet, hade oplanerade dagar, sov länge på morgonen och satt timmar i soffan och bara slöade! Självklart är det inte kul att vara ”sjuk”, men det är viktigt att lyssna på kroppen och efter den här veckan mår jag mycket bättre, både i kropp och knopp! Så TACK till mig själv att jag var klok nog att inse mitt eget bästa!

Nu till något annat – nämligen mina ljuvliga saffransscones som jag bakade till frukost igår. Och vilken perfekt frukost till tredje advent! Saffran är ju så himla underbart och jag experimenterar med det mycket för tillfället! Jag har testat många varianter på scones och de blir ofta väldigt goda, men också väldigt smuliga. De här smulade dock inget alls! Och så blev de galet, himlans goda! Winwin!

Ni MÅSTE testa!

 

IMG_7003

IMG_7002

IMG_6996

IMG_7008

 

Ingredienser (2 personer):

 • 1 banan
 • 0,5 g saffran
 • 2 ägg
 • 2 äggvitor (eller 1 ägg)
 • 2 dl mandelmjöl
 • 2 msk kokosmjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk fiberhusk
 • En nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop banan och saffran och tillsätt sedan ägg och äggvita. Vispa ihop och tillsätt sedan mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, fiberhusk och salt. Klicka ut fyra kakor på en plåt och kör in i ugnen i runt 12-15 minuter. 

Servera med ost och marmelad! Jag kan varmt rekommendera hallonmarmelad eller lemoncurd som vi åt till – det var mums!

 

IMG_7005

IMG_7006

IMG_6993

 

Nu väntar ett tandläkarbesök innan det är åter ner till Karlstad några dagar som gäller. Idag blir det lugnt på jobbfronten, men imorgon och på onsdag är det full fart igen innan julledigheten närmar sig!

 

Hoppas att ni haft en grym helg och att ni startar veckan och måndagen på ett sätt som ni mår bra av! Tänk att det är ni som bestämmer över era liv, gör inte som alla andra – gör sånt som just i mår bra av! Ni är värda att må bra!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bella

  Hej Emma!

  Jag är så fascinerad av alla dina recept! Jag undrar om man kan byta ut mandelmjölet mot något annat? Jag är nämligen nötallergiker så jag tål inte mandelmjöl, tyvärr. Vore kanon om du har nå tips då jag skulle kunna använda mig av många fler recept. Samma sak med andra nötmjöl, har du nå andra förslag på dom så är jag dig väldigt tacksam 🙂

  Ha en bra dag!
  Mvh Bella

  1. Emma

   Hej Bella! Åh då förstår jag att det blir krångligt! Nötterna ger ju oftast en speciell smak och byter du ut det till något annat blir det ju såklart inte samma smak. Kokosmjöl brukar funka fint annars tillsammans med pofiber som fluffar till lite. Här är ett gott recept på scones –> http://ptbyemma.se/blog/2013/03/kokosscones-med-hallon/ 🙂 Jag kan inte säga rak av vad du ska byta ut det till, men det funkar såklart med andra mjölsorter, men då får du justera mängderna lite då olika mjölet suger upp olika mycket vätska. Testa dig fram helt enkelt 🙂

 2. Jasmine

  Skulle det smaka konstigt om jag hade i bovetemjöl istället för mandelmjöl? Har slut på det hemma för tillfället 🙁
  kram!

 3. Ellinor

  Saffran hör verkligen årstiden till. Igår gjorde vi bananpannkakor med saffran till frukost/brunch och oj så gott det blev.
  Det var längesedan jag gjorde scones nu, men det är ju så gott. Har ett ”grundrecept” som jag brukar utgå från. Skall testa din version nästa gång.
  Hoppas du får en fortsatt fin dag!
  Kram

  1. Emma

   Visst gör det, och så är det så gott också, även scones – det är lite lyxkänsla över det 🙂 Hoppas du gillar min variant om du tester! Kram på dig

  1. Emma

   Vad roligt att du är tillbaka med din frukosterablogg 🙂 Wiiiieee! Du måste testa saffranssconsen, så himla goda 😀

stats