Emma Barremyr

Kokosscones med hallon

God morgon 
 
Jag kommer att köra kund klockan åtta i flera veckor framöver nu så mina sovmorgnar har jag sagt hejdå till. Idag hoppar jag tidig frukostbloggning och bjuder istället på gårdagens kvällsmys/ middag som blev en såkallad ”fuskvariant” av middag när sambon var på fotbollsträning. Helt klart bästa middagen om du frågar mig! Jag gillar allra bäst att äta en rejäl lunch och sedan köra en middag i ”frukoststyle”.
 
Middagen stavades kokosscones med hallon, och trots att det inte blev en lagad middag fick det ändå en fin balans mellan kolhydrater, proteiner och fett. Och det är väl det som ändå är meningen? Ellehur?
 
Receptet kommer från fina Annies blogg.
 
 
 
Ingredienser (2 bröd, 1 person):
0,75 dl bovetemjöl
0.25 dl kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt
0,5 msk kokosolja
0,5 dl kokosmjölk
0,25 dl äggvita
0,5 dl frusna hallon
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredinser och tillsätt sedan kokosolja, kokosmjölk och äggvita. Tillsätt hallon sist och gör två kakor som du lägger på en plåt och gräddar i sisådär 10-15 minuter.
 
Jag åt dem sedan med keso och kokoschips, en rejäl klick jordnötssmör och ett skivat päron
 
Gott?
 
Galet gott och ett hett tips inför helgfrukosten!
 
 
 
Hoppas att ni får en fin fredag mina vänner!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ines

    Åh! tänkte testa göra de här! men jag vill gärna börja dra ner på kolhydraterna lite, och det är ju ganska mycket kolisar i bovetemjöl även om det är ett bra mjöl.. Har aldrig riktigt bakat med det så vet inte vilken konsistens det har.. vilket annat mjöl tror du liknar det mest så att man kan byta ut det?? 🙂

    älskar din blogg btw. hittade den för någon vecka sen bara och är inne varje dag och mina kompisar har börjat följa dig också! älskar dina recepet!

    Svar:
    Bovetemjöl är ett väldig bra mjöl med lågt GI, så jag tycker det är helt okej! Annars kan du ju ersätta bovetemjölet med t.ex. kokosmjöl, sojamjöl etc, men då kan du inte räkna med samma mängd eftersom det drar till sig mer vätska. Du får testa dig fram 🙂 Kul att du hittat hit och gillar bloggen, det glädjer mig! Du är såå välkommen!
    Emma Barremyr
  2. Marie

    Avnjöt precis dessa (med några smärre förändringar) till frukost, tack för ett bra recept!

    Svar:
    Kul att du gillade 🙂
    Emma Barremyr
  3. Julia

    Hej emma! Jag tränar varje dag i form av kondition plus lite styrka. Jag har snart hållt på i 4 månader utan nå visare resultat. Jag är absolut inte fet men nog har ja fett som ska bort. Och varje gång efter ja ätit blir magen helt utspänd. Snälla ge mig tips på botning o vad ja kan göra för fel.

  4. Hedvig

    Hej Emma, vad är det för jordnötssmör du äter? är den hemmagjord, kan du isf lägga upp recept? Är jotdnötssmör onyttiggt? Jag tänker på att det inehåller så mycket fett. Tacksam för svar, gillar verkligen din blog! Kram

  5. Madde

    Mums! Dessa blir det nog till söndagsfrukost eller pre-workout-mål imorgon! 🙂 Hade inget bovetemjöl men tänkte mixa boveteflingor till mjöl, bordeju funka 🙂

    Svar:
    Hoppas att du gillade dem! Att mixa boveteflingor funkar nog lika bra 🙂
    Emma Barremyr
  6. Rebecca

    Hur kan ditt jordnötssmör ha en så rinnig konsistens? Hur förvarar du det? Mitt blir mindre rinnigt efter bara någon dag eller två i kylen! :/

    Svar:
    Jag har mitt jordnötssmör i skafferiet, där håller det sig i en bra kosistens 🙂
    Emma Barremyr
  7. Sandra

    åh så gott det ser ut! Älskar verkligen dina mat bilder och de recepten jag testat har alla varit jamjam!

    Svar:
    Tack, vad roligt att höra 😀
    Emma Barremyr
stats