Emma Barremyr

Lyxigt raw chokladmousse

Hej vänner ♥

Förra fredagen experimenterade jag fram ett så himla gott chokladmousse som fick agera fredagsmys till mig och Pelle!

Det blev ett utsökt sådant!

Pelles kommentar ”MMMM, lika gott som KLADDKAKA!” och då mina vänner vill jag lova att det är bra (Pelle har någon slags svaghet för kladdkaka…. okej, JAG OCKSÅ!). Så vi mumsade gott båda två kan jag säga 🙂 Viktigt är att du hittar riktigt fina och mogna avokados så att det blir ett krämigt mousse utan ”trådar” eller bismak från avokadon.

I övrigt så är det ett riktigt gott, men samtidigt hälsosamt alternativ till mellanmål, efterrätt, kvällsmys eller som topping på t.ex. pannkakaor, gröt, muffins eller liknande!

IMG_6899

IMG_6897

 

Ingredienser:

 • 2 avokados
 • 10 färska dadlar (eller torkade)
 • 4 rutor mörk choklad (jag hade Lindh´s seasalt, men för helt raw – använd raw choklad)
 • 2 msk rå kakao
 • En nypa vaniljpulver

Lägg dadlarna i blöt så att det blir riktigt mjuka. Gröp ur avokado och mixa ihop med dadlar, kakao och vaniljpulver. Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan ihop med chokladmoussen. Ställ in den i kylen minst en timme innan servering så att smakerna får gotta ihop sig ordentligt!

Servera med söta hallon och en chokladbit!

 

IMG_6901

IMG_6903

 

Hoppas ni får ett mysigt fredagsmys ikväll mina vänner ♥

STOR KRAM TILL ER / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Viccy

  Ser supergott ut!
  Nu frukostbloggar jag igen på min gamla goa Frukostera-blogg! Så himla glad att blogg.se kunde återställa den! Kram på dig 🙂

 2. Millan

  Jobbar på Bodystores lager och plockade ihop en order från dig i veckan. Brukar inte kolla namnen så noga men nu såg jag att det var du, roligt! Hoppas det kom fram som det skulle 🙂

stats