Emma Barremyr

Sovmorgon, yinyoga, saffransgröt och lucia!

God morgon ♥

Mina sovmorgnar blir bara längre och längre! SKÖNT, för nu har stressen börjat släppa på riktigt och jag känner mig avslappnad och lugn. Yinyogan som jag gör varje morgon gör att jag startar dagen på bästa sätt – utan stress och med en medveten närvaro och fokus på mitt inre. Det är så otroligt skönt och något jag kommer fortsätta med även efter den här julutmaningen. Dagens pass – 45 minuter tajmade höftöppnare sträckte skönt och gjorde höfterna mjuka och glada!

Igår kväll stängde jag ner allt vad sociala medier heter (eller det har jag försökt göra hela veckan – inte kolla bloggar, instagram, facebook, mail osv hela tiden – det är så lätt att bara sitta och slösurfa), bäddade upp mig i soffan och satte på ”Emmafilmen” som mamma och pappa gjort åt mig. Det är ett gammalt VHS-band med  filmer på mig från när jag var liten – ända från födseln och upp till ett par år. Tänk att en själv varit så liten! Haha.

Efter dagens morgonyoga firar jag lucia med en extra julig frukost i form av en krämig saffransgröt med bananmandelkräm, russin och hackad mandel!

Mumma!

IMG_6967

IMG_6968

 

Ingredienser:

  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 äggvita (kan uteslutas, tillsätt lite mer mjölk bara)
  • En nypa saffran
  • En nypa salt
  • 1/2 banan
  • 1 msk mandelmjöl
  • Russin och hackad mandel

Koka ihop havregryn, mjölk, äggvita, saffran och mandel till en krämig gröt. Smaka av med så mycket saffran och salt som du önskar. Häll upp gröten i en tallrik, mosa ihop banan och mandelmjöl och höll över gröten och toppa sedan med russin, hackad mandel och mjölk/ keso eller liknande.

 

IMG_6975

IMG_6979

 

Vad äter ni till luciafrukost?

 

Önskar er en riktigt trevlig fredag och lucia!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Vilken underbar morgon och så skönt att du känner att stressen börjar släppa.
    Efter gårdagens glöggfest blev det en liten sovmorgon även för mig. Missberäknade dock hur lång tid jag behöver på morgonen (i vanliga fall gymmar jag) och var på jobbet redan 7.15. Helt ok dock då jag har en del att göra och gärna passar på att gå hem lite tidigare.
    Hoppas du får en riktigt fin dag!

    Kram

stats