Emma Barremyr

Grötlunch

Hej vänner ♥

 

IMG_6959

 

Mamma har kokat en stor gryta risgrynsgröt som vi smaskade på till lunch idag! Risgrynsgröt är ju så tokgott och något vi ätit mycket i vår familj under min uppväxt, speciellt under juletider. Mamma kokar gröten i rödmjölk (eller gammaldags mjölk, som är ännu fetare) vilket gör att den mättar bra. Ett innehåll av mycket kolhydrater gör den också till ett bra lunch- eller frukostalternativ aktiva vinterdagar ute i snön.

Fast min dag idag är väl inte värst aktiv, men vad gör väl det? Jag behöver expeditionskilon inför Kilimanjaro, ellerhur? 🙂

 

IMG_6957

 

Någon undrade vad jag hade för recept på hemkokt risgrynsgröt, och i söndags gjorde jag enligt där här <– (klick) receptet på de här <– (klick) grynen. Det blev helt underbart!

 

Idag är det åtta månader sen som min älskade mormor lämnade oss och vi har varit vid graven och tänt ett värmande ljus! Saknaden är så otroligt stor ♥ Det är först nu på senare tid som jag verkligen börjat förstå att mormor är borta, att jag aldrig mer kommer få träffa min fantastiska mormor. Idag tänker jag därför ett extra ljus på bordet för mormor och försöker tänka tillbaka på allt fint vi gjort tillsammans!

Hoppas att ni har en fin onsdag mina vänner!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Gillar verkligen din blogg, har precis upptäckt den.
    Men jag är rätt säker på att du inte går upp i vikt av att äta en tallrik risgrynsgröt en dag då du inte tränat=) Kram

  2. Rebecca

    Vad gott! Här blev det också grötlunch fast på havregryn och ett par ostmackor till det. Gröt är så gott och det finns ju sååå många varianter! 🙂

stats