emmabarremyr

Emma Barremyr

En rosa gröt

God morgon alla fina läsare ♥

Idag känner jag mig lite bättre igen. Jag har fortfarande en lätt subfebril känsla i kroppen, men jag vill tro att vilan gör susen nu under de här dagarna och att jag snart är på banan igen.

Idag är det bara en månad kvar tills vi åker till Tanzania och det pirrar i magen när jag tänker på det. Jag fick mail från Anderssons (företaget vi kommer resa med) igår om att alla färdhandlingar har skickats och kommer på posten i slutet på veckan. Wiiieee, packlistan ligger även med där och det ska bli så himla roligt att börja packa väskan, vilket jag faktiskt tänkte börja med redan nästa vecka när jag är lite ledig. Tiden går så fort och jag vill ha allt klart i god tid, gärna innan jul så att vi bara kan slappna av under juldagarna!

Färgglad mat är BRA för kroppen. Färgglad mat innebär mycket näring i form av vitaminer, mineraler och antioxidanter och är viktigt för att vi ska hålla oss friska. Idag kände jag för att boosta kroppen lite extra med en riktigt färgglad gröt. Det blev en rödbeta över från gårdagens middag som fick agera ingrediens i dagens frukostgröt, det blev både vackert och gott!

 

IMG_6732

IMG_6733

 

Ingredienser:

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl riven rödbeta
 • 1,5 dl vatten
 • 1/2 dl äggvita
 • En nypa vaniljpulver
 • Salt

Koka ihop gröten och låt den puttra i några minuter. Jag använde mig av en färsk rödbeta eftersom jag gillar när det knaprar lite, men vill du ha en mjukare gröt kan du koka rödbetan innan. 

Gröten toppade jag med samma sås som vi hade till plättarna igår <– (klick) + skivad banan, hampafrön, bipollen och chiafrön.

 

IMG_6731

IMG_6730

 

NU = mätt som en plätt och laddad för jobb med PT-online hela dagen. I eftermiddag hoppar jag på tåget mot Torsby för att imorgon påbörja min jobbhelg med ett 24-timmarspass!

Ha en fin onsdag mina vänner!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Ett annat tips är att använda rödbetsjuice. I och med mina nya förutsättningar försöker jag att hitta nya sätt att använda just juice. Morotsjuice har jag bl.a använt i både gröt och pannkakor. Funderade på att testa rödbetsjuice också och efter dina fina bilder tror jag bestämt att jag ska göra slag i saken 🙂
  Kram

stats