emmabarremyr

Emma Barremyr

Älgfärsburgare med salvia och vitlök

Hej ♥

Vi har haft en burk salviakräm ståendes i kylen sen några veckor tillbaka och igår fick jag en idé om att ha dem i älgburgarna som stod på matsedeln. Salviakräm + lite extra vitlök och sen behövdes det inte så jättemycket mer smaksättning för att få till riktigt goda burgare. Det blev succé – himla gott alltså!

Enda lilla nackdelen är att salviakrämen innehåller mjölk vilket innebär att jag måste ta laktrastabletter för att min laktosmage ska kunna äta den. Men det är inga problem – bara jag kommer ihåg, och det gjorde jag igår 🙂

 

IMG_6714

IMG_6716

IMG_6717

 

Ingredienser:

 • 400 gram älgfärs (eller annan färs)
 • 1/2 dl havremjölk
 • 1/2 dl salviakräm
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1 tsk örtsalt
 • 1 ägg
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 gul lök
 • Pepparmix

Börja med att hacka och steka löken mjuk. Ställ den åt sidan och låt den sedan svalna under tiden som du blanda ihop havremjölk, örtsalt och fiberhusk som får svälla lite. Blanda sedan ner salviakräm, ägget, löken, pepparmixen och en pressad vitlöksklyfta. Blanda sist i älgfärsen och rör runt väl. 

Forma till 6 stora biffar som du steker i rejält med smör i några minuter på varje sida.

Vi serverade våra burgare i zucchinifrallor med en krämig salviasås och tillsammans med ugnsrostade potatisar och rödbetor, bladspenatruccolatomater, paprika och äpple.

Salviasåsen gjordes på 1 dl turkisk yoghurt, 1/2 dl salvakräm, 1 pressad vitlöksklyfta och örtsalt och blev riktigt mumsig!

 

IMG_6719

IMG_6723

 

Imorgon har jag ett långpass på jobbet på schemat vilket innebär att jag måste ha med mat för 24 timmar med mig. Som ni förstår blir det en hel del mat och därför är det himla skönt att veta att dessa godingar ligger i matlådan tills imorgon!

MUMS!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. jessica

  Hej! Först vill jag säga att du har en riktigt fin och inspirerande blogg, med sunda recept och tankar!

  Jag läste dina inlägg om din IBS och kände igen mig mycket i de magproblem du tog upp.
  Jag undrar vilka livsmedel mår din mage bra av respektive mindre bra av? Blir det skillnad på magproblem om du tillagar ett livsmedel på olika sätt (äter det rått, steker, kokar det osv)? Kan du ge konkreta måltidsförslag på hur du äter under en dag?

  Mycket tacksam för svar!
  Mvh jessica

 2. Vickan

  Vi har precis fått en affär som säljer vilt här i stan, så nu kommer jag äntligen att kunna prova dina vilt recept 🙂
  Har du förresten funderat på att ge ut en bok med dina härliga recept? Jag hittade nyss hit men har redan provat på flera och det skulle vara roligt att ha dem samlade i en bok 🙂

stats