emmabarremyr

Emma Barremyr

Hur du rostar dina egna pumpakärnor

Hej vänner ♥

Köper ni pumpa nu under halloween?

Släng då för guds skull inte bort pumpakärnorna – de kan du göra till ett nyttigt, men ack så gott snacks! Pumpakärnor innehåller mycket antioxidanter och mineraler, t.ex. zink och magnesium.  Zink behövs bland annat för att kroppens immunförsvar och hormonomsättning ska fungera normalt och magnesium använder kroppen för att omsätta kalcium och skydda tänderna och skelettet. Även järn, fosfor och E-vitamin hittar du i de små kärnorna!

Supermat alltså!

Igår när vi åt pumpasoppa till middag passade jag på att ta vara på kärnorna som satt i pumpan! De rostades i en torr panna tillsammans med örtsalt och åts sedan som “strössel” på soppan. Slurp så var de borta kan jag lova – allihop!

IMG_6262

 

Hur gör du?

 

Dela en pumpa på mitten och kärna ur. Tvätta kärnorna rena från pumpakött i en sil och lägg dem sedan i en torr panna (jag använder min Green pan Kyoto från från Ecoliving) och sätt plattan på högsta värme. Var hela tiden med och rör runt med en stekspade och smaksätt sedan med örtsalt när kärnorna börjar torka. När kärnorna sedan börjar få lite färg och “poppa” (ungefär som när du poppar popcorn) är de klara!

Ät som snacks, som strössel på din pumpasoppa eller i salladen!

De är otroligt goda!

 

IMG_6266

IMG_6268

 

Det får bli mitt halloweentips till er!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia Bäckskog

    Har just rostat en handfullfrön från jättepumpa.Har nu munnen full av stickor och strån. Försöker svälja ner med ett glas vatten. Var ligger felet? För tfockt skal? För få tänder? Något annat fel?

  2. Linn

    Skalar du inte kärnorna innan? Jag tänker att det är pilligt men å andra sidan är de ju oftast skalade när man köper dem i affären 🙂

stats